Pages

Monday, September 14, 2009

Irfan go to School...

Salam...
Aritu cakap dah taknak masuk entry kan... tapi ni entry khas buat suku sakat kat kg... cucu busuk nenek PJ, atuk, nenek Bahau n tokwan dah pi sekolah... Ngeee... dia nak pi sekolah, ummie dia yg kecut perut ... ekekeke...

Masa nak masuk sekolah, ader thermal screening cam kat epot tue... mmg sume student n pelawat kena screen dulu... sek ni mmg canggih giler... siap bagi mask kalo nak masuk sekolah tu... sebab musim summer break baru lepas kan... takut kang ada yg baru balik bercuti mana2, bawak pulak penyakit pi sekolah... sape yg tak lepas screening tu, kena balik la... takyah pi sekolah... cuti sampai dah sihat... kalo kanak2 rendah yg tak sampai ketinggian nak screening tu, school nurse dia akan amik temperature kat telinga dulu... huhuu... mmg bagusla effort skul ni kan tuk cegah...

Aku benonya, risau sket ngan adik nie... dia ni len sket... manja tak bertempat... bukan selamba cam kakak dia... kang dia nangis tak hengat dunia kan ke naya... tak pasal2 semput lak kang... huhhuu... takut kang dia tak paham apa cikgu dia soh buat apa pon satu hal... puas ngajo ayat pendek2... ayat yg paling pentinggggg... teacher, i want to go to toilett... hahhaa... kalo lupe yg ini, mmg naya... kang terkucil lak dlm kelas, haruuu... siap aku boh seluar spare lagi dlm beg... kot2 emergency... wakakaka...

Tapi, alhamdulillah... dia ok jer pi sekolah... pas register n cek nak masuk kelas mane, dia menonong jer jalan... mcm tau jer nak tuju ke mana... hhuhuu... pastu, masuk jer kelas terus cikgu dia sambut... ckp ummie n abah nak balik pon dia ok jer... mane tak, dlm kelas tu mcm2 ader... mainan lego n segala mcm... tu yg dia tak heran tu ngan ummie n abah dia...

Mr I pon dah bgtau cikgu dia... yg adik ni kurang sket faham BI... mtk tlg remind dia kalo2 dia nak pi toilet... n pesan gak kalo papehal dia nangis n cikgu tak paham ke, pi panggil akak dia... ekekke... kebetulan plak, kelas akak dia pon sebelah kelas dia jer... harap2, pandai2 la akak dia tlg2 tgk2kan adik dia tue... :)

Tengah tunggu bas sekolah... 1st day...


Mula2 masuk kelas... cikgu ajak letak beg...


Explore dlm kelas... ummie dok skodeng pon dia tak perasan dah... dah tak pandang pon ummie die...


Memang pas anta n pesan apa yg patut kat cikgu dia ... salam2, terus jer tinggal dia... alhamdulillah dia ok jer... masuk kelas Reception H ... H tu nama cikgu dia... sini, nama kelas ikut pangkal nama keluarga cikgu dia... Ms Hapeshie (bukan hampehsi okey) hehhe... tapi panggil cikgu dia Ms Penny (taktau eja cemana, ni sebutan dia jerla) ...

Masa balik, boleh ambik balik awal sejam... biasa balik kul 1... ni balik kul 12 jer... sebab baru first day... masa balik tu, dia baru nak main kat playground, abah dia dah jemput... moncong ajer... huhhuu... mula2 ckp letih pg sekolah... taknak pegi dah... tapi bile dia ingat nak main n naik bas, nak pergi sekolah banyak2 la pulak... ekekke... so, rini dia dah pergi sekolah cam biasa la kan...

Ni muka nak pi sekolah pagi nie... :)

Sekianlah entry khas arini... khas untuk kaum keluarga n sahabat handai yg rindukan anakanda ku berdua nie... sekian, wassalam...

3 comments: