Pages

Wednesday, September 30, 2009

Ole2 from Wawa n New Toys....

Salam...
Pagi2 ni, Ita msg sebab ader posto2 from Wawa yg baru balik cuti from Msia... macam2 ader... tq yer Wawa... segala spesis daun tuk masak2... kuih raya n baulu... yg plg tak sangka tu, lemang n ketupat palas pon ader... mekasih bebanyak yer dik... hehhee... nanti Yusmin cuti, ajak dia mai umah... kite beraya plak... :)

Segala spesis daun plus munge kantan...


Kuih raye pon ader... sume feberet... tart gulung n semperit...


Kuih bakar n semperit panjang... ye ke semperit Wa? kak ayu main agak jer tue... ekkek...


Ketupat palas n lomang... huhuu... i likeee....


Okey, dah tau ke kisah new toys tue? ehehhe... kisah new toys ni bukan apa pon... alhamdulillah... aku dah dapat new dslr... gara2 digi cam lame dah mengong... ni la boipren baru aku... Mr Canon Eos500d... ni la die... gambo tak clear sgt sebab gune hp jer... Sony tu dah taknak nyale langsung... merajuk agaknye...


Yoyo aaajer kan beli dslr... nak gune pon tak reti... ekkeke... ni pon baru belajar setting sket2 n study manual book... segala mcm button yg ada pon lom reti sgt nak gune... hehhe... takperla kan... benda dah kat tangan, pelan2 la belajo... try n error... belom ape2 dah citer2 nak beli 2-3 jenis lense instead of kit lense yg ader nie... ahaks... segala mcm benda pon tak berapa nak paham, sibuk nak beli lense baru... ekeke... balik cuti2 Msia nanti, insyaallah la nak gak pi beli... kat sini mahal sgt walaupun benda yg sama... even body wif kit lense model ni pon dah jauh beza dg rege kat Msia tue... taktau la apa bezanya... modelnya dah sama... tapi beza melampau2.... kenapa ekk?

Beli new toys ni gara2 Sony cybershot aku wat hal ler plak... masa pi raya umah kak Ina ritu, bile on n off jer dia vibrate... lame plak tu... mau seminit dua, tak on2 lagi... kena ketuk2 n gegarkan2 sket dulu baru nak on... tu yg mcm wat meronta2 jer nak beli dslr baru... kalo tau nak rosak, baik beli awal2 sblum raye... sure gambo raye dah cun melecun... ekkeke...

Ni plak nasi ayam masak semalam... masak nasi plak... sebab leh lunch ngan Mr I... Mr I cuti mc 3 ari... sebab demam, alergik n infection tekak... wat blood test, X-ray n kena la 2 jab tuk alergi n demam... segala macam... ke demam sebab kena beli dslr baru? ekekke... :) arini dah ok sket, masuk kejer balik... kompom kejer bertimbun tu...

So, tu jer entry berderet rini... sape nak makan kuih raye amik yer... jgn segan2... kalo dah makan, sile sapu serdak2 yg sepah2 tu yer... nak tapau pon boleh... ekekke... sekian, wassalam...

4 comments:

  1. aymy, meh tengok kat sini http://www.tolahah.com/blog/ .. boleh belajar cara guna toy baru tu :)

    ReplyDelete
  2. tak payah nak setting², kamera mahal, guna auto mode je pun gambar dah cantik, hehehe

    ReplyDelete
  3. salam aymy..wawa dah balik ke saner rupernya..best ek dpt rasa mcm-mcm..

    selamat hari raya..

    ReplyDelete
  4. K Nor: tq Kak Nor... oo, hb kak nor mmg pro... patutla gambo akak cantik2 belake... :)

    KOG: ahaks... tapi tgn ni kan mmg gatal... ekekke... pulas sana sini, picit sana sini.. last2 pi auto gak... ekkee...

    Kak ina Kl: selamat ari raye kak... wawa dah balik sini dah... alhamdulillah rezeki dpt rase mcm2...

    ReplyDelete