Pages

Wednesday, September 02, 2009

Tak Sihat n Siaran Tertunda...

Salam...
Selamat ari Rabu... dah 2-3 ari tak gi ronda2 umah kengkawan n sapu sawang umah sendiri... sebab ade berasa kurang sihat sketla, so takder mood... sehari dua ari, aku gagahkan jugak... tahan jer... ari ke tiga, sudah tidak tahan... dua ari berturut2 ulang alik pi medical centre... ari pertama pegi, pas Mr I balik kejer ari Ahad ritu... sempat jumpe GP jer... tapi lab dah tutup... kena plak pi ari Isnin sebab nak kena wat gak urine test n blood test... terpaksa ler Mr Hb ku amik cuti emergency gak... sebab kalo tunggu gak dia balik kejer, lab dah tutup... kalo lab bukak belah malam pun, GP dah takder... sebab GP sampai kul 5 ptg jer... lab sampai kul 3.30 ptg n bukak balik kul 7.30-12 tgh malam... nak taknak kena gak pi pagi... sakit aper ekk? biarlah rahsia... sakit owg pompuan... ekekke... tapi aku bukan peknen yer... jgn wat gossip liar... huhuhuhu... kena jer ubat, pas 2 kali makan... dah ada banyak kurang... alhamdulillah...

So, lets go to masak2.... ni sume siaran tertunda... nak masuk satu2 malas... so, ni masuk sederet jerla yer...

Kuih keria ni wat sebab anak dara tu makan tak puas kat embassy ritu... ni baru 2nd time kot buat rasanya... huhuu... tang gula tu, harap mahap... tak pass... ngeee... dah jadik sebijik2 tu, malas dah nak cairkan balik... belasah ajerlaa... janji ada rase kuih keria aka kuih gelang... sukatan agak2 sendiri jer... agak2 leh bentuk jer...

Pastu semalam wat pajeri nenas sket... leftover nenas dlm tin yg aku wat jem nenas...


Ni plak, bukan aku yang buat... adik Ita ku cayang yang bagi... sekali 2 jenis engkau... dua2 my feveret... popia goreng bersira yang sedap...

Kek batik... sedapp sangat... aku mmg sangatttt suke kek batik Ita nie... baru kelmarin skype ngan Mama... dok cakap adib sibuk nak Kek batik... hehehe... jgn jeles ekk Kodib, Yong dapat makan dulu... ang punye, Kak Ainn dah wat lom? ekekke...


Ni menu malas semalam... Roti John Mini n Ayam Goreng KepC... asyik tertunda jer nak wat roti John nie... sampai ritu beli roti pon dah expired... sebelum roti yg ada tu, expired pulak lagi, baik wat cepat... Roti John mini sebab pakai bun sosej yang saiz mini tue... bukan sosej bun saiz biasa tu... yg lagi kecik... so, takyah potong2 pun takper... ngapp ajer... simple n sedap... sos n mayo lebeyyy... huhuuh... tapi tak sempat snap gambo isi perut dia... sebab masa dok picit sos n mayo tu, azan berkumandang dari mesjid depan umah ni...

Ayam KepC ni nampak sedap tak? hehehe... bukan wat sendiri pon... pakai tepung goreng serbaguna Nona tu jer... perisa asli... angkut dr Msia... jgn maree... ni dah malas tahap cipan dah nie... gagagaga...
Tu jerla siaran tertunda wat masa ini... sekian, wassalam...

No comments:

Post a Comment