Pages

Tuesday, October 06, 2009

Aktiviti Wif Kanak-Kanak Ribena...

Salam...
Salam malam Selasa... ni citer semalam... bukan citer luar biasa pon... cite biasa2 ajer... Ni kisah bento diaorang semalam... pagi sebelum pi skul, mmg dah bekfest cereal dulu... biasa hari2 mmg aku bekalkan air masak n air kotak... air kotak tu, kdg2 jus buah... kdg2 air susu coklat or stoberi... pastu aderla spesis2 roti/ kek/ muffin/ kuih ... kdg2 campo2... pastu buah n semekut... kdg2 ikut stok kat umah ni gakler... mana yg sempat ummie dia buat or beli... hehe... semalam just bekalkan roti sosej tu jer wif the eksesori... biasanya kakak jer nak buah... adik takmo... buah pon si kakak tak bagi potong... nak sebijik2... adoii, mcm la larat nak abis pon... bukan aku tak tau... tapi agaknya kawan2 lain bwk cenggitu kot... dia pon nak jugak... hmmmm...


Semalam takder aktiviti apa sgt pon... pagi, pi gym kejap... mmg kejap sgt pon... berpeluh pon tak sempat... hehhee... sebab gym tu bukak tuk penghuni building sampai kul 9 am jer... lepas tu outsider yg ahli gym tu plak punyer time... owg yg jaga building ni, dtg tak tentu masa... kul 8 lebih... kdg2 aku dah sampai kat bawah, dia lom sampai... tu yg malas turun awal tu... so, sempat la dlm stgh jam dok godek2 dlm gym tue... kalori yg amik masa bekfest pon agaknye tak abis terpakai agi... ekkeke... pastu, borak2 tipon ngan Kak Ina kat Jabriya nun... masak2... amik kanak2... petang YM ngan kengkawan plus aida aka mama igloo n kejer2 umah biasa jer...

Dah petang, masa dok tunggu Mr I balik kejer, kanak2 ni nak plak main cat2... main cat2 tu, maknanya nak main water kaler tu... alamatnya memang berlemuih la rumah tu... kdg2 siap air tumpah2 agi... tapi disebabkan diaorang ni takder apa nak buat petang2 tu, sebab masa weekday playing wii not allowed, aku let go gak ler diaorang main... time ni mmg la kdg2 kanak2 ni ajak ummie dia sekali main... kdg2 aku layan gak, kadang2 nengok ajer... hehhee...

Tapi disebabkan, Irfan cakap ummie tak pandai kaler, kenalah ummie tunjuk skil kan... ekekke... tapi hakikatnya mmg ummie tak pandai sgt pon... bedal ajerla... sebab dah tua kan, wat cemana pon still la cantik dari diaorg punyer... ekekke... kakak, siap dok ulang2 jer cakap... cantiknya... cantiknyaa... ummie pandai campo2 kaler... ekekke... dia cakap cantik cam acik Ainn kaler... ehehhe... kalo acik dengar sure kembang kuncup pipi acik yg dah sedikit kembang itew... ahaha...

Pas main kaler2 buku kaler tu, main plak cat kat tangan... pastu wat tempek2 kat kertas tu... jadik cap tangan... selemuih tangan tu... bile tengur, dia cakap kat skul ader wat camni jugak... ahahha... nak kate apa kan... last2 biarkan ajer... seni itu kan indah... :)

Main cat tangan...

Irfan n Irdina in action...

Irfan in action...

Irdina in action...

Yang paling santek ni sapa lak yang kaler yer... ekekke... standard kanak2 tadika jer... ekeke...

Arini Irfan sgt2 teruja nak pergi skul... sebab pes time nak pakai uniform P.E aka Pendidikan Jasmani ...
Sekianlah story mory tuk rini... wassalam...

1 comment:

  1. Kak Aymy ber 'gym' ek..wah wah wah.. bagus nye! kite pernah skali beria nk g gym last2 skali je pegi.pehtu gym ke mana lemak ke mana.kihkihkih. psst, pandai si comey dua orang tuh mewarna... :)

    ReplyDelete