Pages

Thursday, October 15, 2009

Citer Owang Malas...

Salam...
Hmmm... awat la malas sgt sejak dua menjak nie... segala benda jadik malasss... sume wat ala2 kadar jer... cam kawan aku Dayat cakap, silap2 kalo ada jual ubat malass pon, malassss nak pi beli... huhuhuu... nak kate pembawakan budak, idak jugakk... jgn nak dok gossip2 yer... hehhe... cakap pasal budak ni, nak ucap tahniah tuk my sis in law kat Rawang nun... dengar kabo dah preggy 2nd baby pas bertahun2 usaha tuk tambah ahli keluarga... anak yg sulung pon dah sekolah darjah 2-3 ker... lupa la plak... huhuu... mahap yer Dzul, makngah lupe... :)

Gambar ini hiasan semata-mata... tiada kena mengena dengan cerita di atas dan di bawah... hehehehe....


Dah nama pon malas kan... masak cecampak jer la... kadang2 masak, nak snap gambo pon malas... dlm malas2 tu, sempat gak la bako kek butter abstrak tu, wat cuppies sket tuk bento kekanak tu... name cam dasat jer kek butter tu kan... ekekke... tu gara2 nak wat pelangi, tapi dah jadi abstrak... hahhaa... amik ko... ganas sangat... i'll try again soon... tak puas ati ngan corak dia... hehhe... tapi rase n tekstur dah cun2 dah... huhuhu... pakar2 kat luar nun, jgn sengih banyak2 yer... malu I, you... cuppies pon lupa nak amik gambo... huhuuh... wat choc moist nyer resipi jer pon... biasa jer... atas dia just drizzle nutella n kalerful rice tue... topping pelik2 ni, kanak2 ni takmo makan...


Yang lain2 tu masak aper jer pon... wat nasi lemak, roti john, fish fillet grill wif eksesori dll... dah lupe... ahakss... tapi beef stik ni aku beli masa kuar beli groceries ritu... beli sekeping jer pon... nak wat rasa jer... bolehla tahan... daging dia lembut... gravy pon bolehla... cume tak berapa nak kick... hehhe... ari apa ntah, wat roast lemon garlic ciken... resipi jamie oliver tu la... tapi, aku dah godek2 sket... Mr I cakap sedap... sape nak resipi, leh pi geledah umah Kak Inahar... dia ade tempek resipi... gara2 tgk ayam kak inahar yg seksi tu la, aku rase geram jer nak buat gak... hehhee....

Fish Fillet Gril wif eksesori...


Beef Stik...


Roast Lemon Garlic Ciken...


Tu jer la kot... nanti rajin tulih lagi... bile nak rajinnye entah la kan... esok insyaallah last pose... ritu dapat pose 3 ari jer, pastu bulan mengambang lama la plak... insyaallah esok leh raya 2nd round... syawal pon dah nak abis... huhuu... ilal liqa' ...sekian, wassalam...

5 comments:

  1. malas2 pun ada gak up date entry. aku ni???

    ReplyDelete
  2. ni pon nani, puas dok paksa diri cuci sawang... labah2 aku bela tu dah gemuk gebus cam tuan dia jer... ehehhe...

    ReplyDelete
  3. caption gambar last: ayam menonggeng pasrah dengan nasibnya dijadikan juadah, kih kih...

    ReplyDelete
  4. salam aymy...malas2 pun ... berderet2 masakan die keluar...

    ReplyDelete
  5. KOG: hahaha... tu la kan... seksi jer dia menonggeng....

    Qistina's: K Moi, ni dah basi dah kak... ekek...

    ReplyDelete