Pages

Thursday, October 01, 2009

Stock up brg dapo n pi menembak...

Salam...
Kisah semalam n rini takder apa sgt pon... semalam pagi sebelum Ita mai anta posto2 Wawa, aku just pi gym kat bawah... naik kayuh2 tu jerla... kelmarin pi terjun tiruk, kuak lentang n freestyle kat swimming pool tue... semalam takleh pergi sebab pool tu dia tgh cuci n refill air... tu yg masuk gym tu...

Arini kuar kejap belah pagi lepas kanak2 pi skul... kena rushing2 sebelum Irfan balik skul... dia balik awal sket dr Irdina... dia kul 12.30pm ... kakaknya kul 2.00 pm... cari brg sekolah budak2 nie la... apron tuk kelas art n paper bag versi plastik tuk letak buku library... beli brg dapo sket... sebelum pi beli brg dapo tu, lalu la kat seaside Fahaheel yg sebelah Al Kout tue... pi la menembak sket... tak dapat byk pon hasilnya sebab dok terkejar2... huhuu...


Lunch daku n kanak2, just tapau jer kat TSC tue... kanak2 makan briyani ayam... aku just beli chicken fajitas versi diet... kononn... sebab dia dah siap2 bgtau kalori berapa... senang, aku takyah google n agak2... beli gak sepotong blueberry cheesecake versi diet la konon... aku makan 1/4 jer... sesudu dua jer... belen masuk esbok... sok lusa lak makan... hehhehe... tapi tak baper best la ciskek tue... sebab yerla kan, versi diet... huhuhu....


Petang, mula2 ingat nak masak nasik... bgtau Mr I, nak masak rendang daging nak mkn ngan ketupat n lemang yg Wawa bg tu... tambah la sejenis lagi lauk ke kan... tup2 dia cakap takyah la masak nasik for dinner... dia makan ketupat lemang jer... hehhee... aku pon pastu, berkuntau ler kat dapo masak rendang... senang citer... aku mmg tak amik dinner kan.... so, apa2 ajer yg owg umah ni nak makan, aku layann ajer... aku lunch ajer yg simple2... hehhe...

Ni few gambo hasil menembak tadi.... gambo bodo ajer... otai2, harap mahap yer... kami budak baru belajar... hentam ajerla labu...

Chicken Fajitas o.k... tapi, Ciskek tak best...

Cucur Udang semalam... aiyooo, rendang daging lupe nak snap... huhuhu...

Kanak2 ni, dua2 owg tak sihat... sowang dah batuk2 n ilang sore... sorang dah selsema... si adik bila dah selsema kena alert sket... takut dia melarat ke semput... kalo tak sihat, not allowed to go to skul... takut melarat n berjangkit... huhuuu... harap2 cepat sihat... esok malam ader jemputan open house... kalo depa tak sihat, cemana nak pergi kan... tu jerla tuk rini... dah lotih dah acik... Illal Liqa'.... Wassalam...

No comments:

Post a Comment