Pages

Monday, November 02, 2009

Jemputlah makan2 yg tak seberapa nie...

Salam...
Sambung mengentry... alkisahnya, masa makan2 kat Mahboola tu aku dah ajak Wawa dtg umah... sajer jer... dia pon tak penah jejak kaki agi kat umah kotak kitaorang nie... diaorang pon dah nak back for good kan... so, sajer jerla... sambil2 tu ajak sekali Ita n Iwan sefamily ngan Mr Lim n family yg baru sampai sini last week... sambil kenal2 kan...

Aku ni bukan reti nak masak apa sangat pon... just masak nasi ayam jer tuk main course... sbb plannya ajak depa dtg lunch pas semayang Jumaat aritu... pastu wat sket kek span pandan tue... without kastard la kan... sebab tepung hong kwee aku dah yilek... wat sket dadih laici... n goreng popia sket... wat popia tu bukan aper... sbb dah ader sambal nasi ayam tu kan... leh cicah2 pakai sambal tu jerla... mmg dasar owg malas la kan... ahaks...


Tetamu yg dtg pon bawak macam2... Mr Lim n family dok tingkat atas ni... siap bwk kudap2 tuk kanak2 ni... sepastik ngko... huhuhuu... Ita bawak apam balik... Wawa bagi ikan masin n rempah... time kasih la manyak2 sume2 yer... alhamdulillah rezeki kan... gambo melepak tak sempat amik pon... kanak2 tu sibuk main dlm bilik... ibu2 bersidang kat meja makan... kaum bapa kat sofa tue... kaum bapa dah siap makan awal2... pastu sambung la lepak kan... sian kat Yusmin, sbb dia sampai kaum bapa len dah siap makan nasi... dia terpaksa la usung pinggan makan nasi ayam campo kat kusyen... sbb mak2 dak conquer meja makan... ahaks...

Manisan owg arab n kek span pandan again... akak2 ku sayang, ni kek yg baru buat second round tau... bukan kek basi ritu yea... ekekke...

Eksesori nasi ayam...

Apam balik Ita... Popia goreng lupa nak possing...

Anggur n dadih laici...

Stoberi n Pineapple juice... Apple juice dah tercicir lak... Ader gak mineral water...

Tu jerla masak aritu... kelmarin, owg umah request pulut... siapp... rendang tok segera ader agi sepeket ritu wif sambal bilis...


Ni plak, mihun goreng pattaya entah bile ntah... lupe daa...

Pasni, entah bile la dapat jumpa lagi si Wawa tu... Yusmin balik ni, kena transfer plant Prai... insyaallah panjang umo jumpa lagi la yer... pas puas makan2 berderet tuk beberapa ari, amik you... berat i naik sekilo... adoyai, cam yoyo... arini start balik diet bersungguh... kena kejer keras sblum balik Msia cuti nanti... sbb time balik nanti lagilah makan mcm2 kan... ngeee... sekianlah entry masak2 n cerita ceriti tuk rini... sekian, wassalam...

3 comments: