Pages

Wednesday, November 25, 2009

Salam Aidiladha buat semua n makan lepas2 lagii....

Salam... Selamat Ari Khamis... Selamat Aidiladha buat semua umat islam... raye lagi kitaorang kat sini... kalo Aidilfitri pon dah raye sini, Aidiladha ni takder la nk sedih2 kan... so, kali ni cam biasa ler insyaallah pagi raye kat embassy la kot... tapi takleh la nk lepak lelama sebab pastu nk semayang Jumaat la plak kann... Raye ni, takder nak masak aper pon... laling cakap, takyah la masak per... dia nk makan pulut kuning jer... ehehe... aku pon rase nk makan rendang jer... kalo ghajin wat kari daging sket... cukup ler kan... lagipon leh makan kat embassy jer kan... wakakaka... pastu kalo ghajin wat kek sebiijik... kalauu la...

Kisah sepanjang tak bersiaran ni, biasa2 jerla... last week, kitaorang 4 family pi jenjalan kat Entertainment City kat Al Doha... Family Ita Iwan, family Kak Ida Zubir n family Ema Sabri n my family... ala2 genting theme park la... besar gak ler... tak sempat pon abis pusing... lain kali kena pergi seharian... dah lame plan ngan Ita... tapi kena tunggu Iwan cuti... sebab dia kejer shif... bagi cuti dia selaras ngan cuti laling ku... ehhee... pastu, alang2 ajak sekali ler Mr Zubir n Mr Sabri pergi sekali... syok sket2 ramai2...

Vanilla Choc Chip Cuppies... bawak kudap2 masa pi Entertainment City...


Brownies merekah yang i sukee sgt... :) puas cari resipi brownies yang tekstur camni... at lastt ...


Kopok Lekor owg malas... pakai tuna tin jer... sebab stok ikan takder...


Nasi Sup...

Pengat Pisang...

Citer tu lenkali la sambung... ni citer makan2 n masak dulu ekk... masak2 biasa jer la... ulang tayang basi... layan jerla ekk.... Sekali lagi, selamat aidiladha buat semua... kepada semua yg jenjalan n cuti2 sepanjang musim cuti ni, berhati2 di jalan raye yer & Selamat Bercuti :)

Insyaallah kembali bersiaran ler nanti... kalo ghajin la yer... sbb paler otak dah sampai tanahairku... nak balik cuti... mood nak masak2 pon tadak... ehehe... alasan jerla tu... biasa2 tu pon sentiasa jer malehh... ehehe... kadang2 bukan tak ghajin, tapi nk upload gambo tu lembab sgt... mood terus ilang... jumpa lagi... sekian, wassalam...

4 comments:

  1. amboi amboi...semuanya sedap ni. Rajin sungguh Aymy ...bertuah cik Suami.

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya ayu... jgn malas2... semangat!

    ReplyDelete
  3. salam aymy..bila kata tak yah masak...bestnya..kdg-kdg boring nak masak hari-hari..tapi kena masak jugak..

    seronok kan bila dapat gi jejalan ni..sementara duduk kat situ gi ajerlah tempat yang menarik..klu dah balik sini..payahlah sikit..

    ReplyDelete
  4. salam
    nampak sedap je tuna kropok lekor.. hmmm...
    jemput dtg beraya umah nur. coming soon nur nak kongsi buat 'daging masak opok'.. salam perkenalan

    ReplyDelete