Pages

Tuesday, November 17, 2009

Surpriseee n Makan2 @ My First 3rd Series besday...

Salam...
Selamat malam Isnin... besday tahun ni, macam biasa jer... takder yang luar biasa... cuma thn ni besday jatuh weekeend... so, boleh terus pi makan2... this week malas nak marayap jejauh... dah 2 minggu asyik merayap jer... so, this week just pi makan kat Al Manshar Fahaheel jer... before citer pepanjang, layan jer mungee surprisee... ehehee...


Masa laling cakap nak pi makan Chilis tu, dah terbayang2 nak makan macam2... ekeke... memang dah reserve dah perut ni... 2-3 ari before that day, dah diet siap2... so, kalo berat naik pon, takderla rase tertekan sgt... ekekeke... alhamdulillah gak, pas makan2 bagai tu, berat naik gak ler sket... tp tak banyak la... agak berbaloi la ngan makan2 tue... makan2 tu bukan sehari tu jer... terus terbabas 2-3 hari... ekeke... tp bukan pi makan2 kat luar 2-3 hari... makan kat luar tu sehari jer... yg lain2 makan kat umah jer... plus dengan pizza big cheese chicken yg order mlm semalam... gagagaa... so, rini aku pon start le pose... sbb nk berenti kudap2...

Makan nasi ke, mee ke, bihun ker, or main course aku tak heran sgt... lidah n tekak ni rase nak kudap2 jer... tu yg tak tahan tu... potato chips la, ceklat la, kopok ikan la, eskrim la... huuhu... bahayeee... so, nak bagi reda sket rase nak kudap2 tu, pose la kejap... so, layan jerla gambo makan2 ritu yer...

Ni awek pinoy waitress yang tolong amik... kecik n kelabu jer gambonye... sebab dia taktau nak zoom n focus la kot... ekekeke... ni pon dah kena crop... huhuhu...


Creamy Ciken Mushroom soup n semekut... i likeee... :)


Beef n Chicken Steak n side dishes... sayo, nasi n mashed potato... rasa biasa jerla... tapi, mashed potato dia sedapppp...



Chicken bite wif fries n jagung...


Kek besday... ekekke.... molten choc cake... shedapppnyeee...


Air just amik mineral water n ice lemon tea... sume tu kongsi2 makan satu family pon tak terhabis... pas siap makan2, pusing2 Al Manshar, bagi kanak pi main kejap, pastu pusing2 Fahaheel... then balik umah melepek... Steak n Chicken bite tapau bawak balik... tapi sup n kek tu, kompom la clear kan... ehehhe... dinner, sebab dah malas just chop2 leftover ciken bite tu then potong2 salad sket... buat sandwich... ngeee...

Before pi makan di siang hari tu, tgh2 malam kul 12 am Kuwait nyer time, dalam mata tu dah nak lelap tak lelap depan TV, tetiba ada lak suprise dari boipren i tue... ahhaa... terkujut i... mulanya dgr gak laling tu kuar pi buang sampah... tup2 masa dia masuk dr buang sampah tu, tetiba jeng jeng jeng... dapat mungeee.... munge tu dia sorok kat luar... tak bawak masuk masa balik kejer tue... dia cakap dia ader kejer sket, balik lambat... ingatkan ader kejer kat opis... ghupenye pi beli mungee tue...

Pastu, yg terkujut plak ader ngan adiah sekali... mula2 dia hulur pastik supermarket kedai underground kat sini tu la... jual kain baju, brg2 umah dll tue... laju jer aku cakap taknak sambil gelak2 nak pecah perut... dia pon tergelak jugak... bukan apa, takleh nak bayangkan apa yang laling tu beli kat kedai tue... bukan ada apa sgt brg kat kedai tu... kain baju banyak ler... tapi, dia mane reti beli baju... dalam kepala otak aku ni, dok pikir dia sajer jer acah n tak beli apa2 pon... at the end ingat dia nak bagi angpow jerla... sbb dia pon pening nak pikir nak bagi adiah aper... ghupe2 nye dlm pastik tu memang ader adiah.... ader lagi satu paper bag lain... terkejut la makcik tgk paper bag yang comel lote tu... ghupe2nya dia belikan tadaaaaaa....



Bile mase plak laling pi beli ni? ghupenya2 pas balik kejer ari Khamis tu, trus pi rempit ke Salhiya Mall @ Kuwait City... satu2nya outlet dia kat Kuwait nie... terkedu la aku... dlm terkedu2 tu pon, sengih sampai ke telinga... ahahaha... thank you so much yer laling.... actually, purse ni dah belek2 pon masa laling bawak pi sambar enbeg few months back... purse ni kira yg second la cap yg same... sgt berkenan tapi cam tak berkepentingan sangat lagi pon... tapi dah letak dalam wish list jangka panjang... ekekke... bukan skang la kan... one sweet day... ngeee... tapi tetiba laling dah bagi... syukran... alhamdulillah...

Actually, kalo tak bagi apa2 pon ari tu aku tak kisah jer... sebab ntahler, aku cam taktau nak apa pon dlm masa terdekat ni... sume cam tak penting sangat... kalo dia bagi angpow, leh simpan jer kan... kalo nak ikut wish list jangka masa panjang tu, mmg le berderet... ngeee... tapiii sume tu bukan meronta2 nak skang la... apa yg dah ada skang ni pon, dah cukup dah... :) tapi dah dapat, syukur alhamdulillah... bukan basi pon kan... jaga jerla elok2... tapi lom rasmi lagi la...


Sekianlah citer2 tuk kali nie... nanti sambung lagi... sekian, wassalam...

6 comments:

  1. Salam kak Aymy,
    sonoknya dapat bunga! romantiknya. tahniah, hepy birthday ya kak...walau terlewat. ;)

    ReplyDelete
  2. salam amy..
    maaf lama xziarah, bz memanjang skrg ni..he2..
    hepi belated besday utk amy..syioknya, bertuah badan dpt munge n adiah tu..mesti sayang bertambah2 lagi kt laling.

    ReplyDelete
  3. indah: mekasih... lewat pon takper, asalkan tanda ingatan... :)

    Kak Zaiy: ehehe... sibuk ngan baby mufid... tak bagi pon takper... dah bagi, syukran la kan... ehehe...

    ReplyDelete
  4. Alala,... dapat wallet LV best nyerrr!!! mesti senyum sampi tinhe tue. Apepun, happy belated birthday kak Aymy! :)

    ReplyDelete
  5. hepy belated birthday aymy...best tu dpt purse yg diidamkn...dpt mungeee lg...moga sihat selalu

    ReplyDelete
  6. Ass-salam sis
    Kakak jalan-jalan terjumpa blog sis ni.
    Wish you a Happy Belated Birthday...
    Salam Ukhwah.

    ReplyDelete