Pages

Tuesday, December 01, 2009

Aidiladha 2009 ...

Salam...
Kembali bersiaran... Aidiladha tahun ni sederhana jerla kan... tak masak aper sgt pon... cam yang dirancang... just wat kek sebijik... kek pelangi caca merba tue... pastu, pulut kuning, rendang ayam n kari daging... itu jer... pagi raya, semayang raye n makan2 kat embassy...

Kek ni wat sket jer... bawak sket pi embassy...


Ni bekas men tukar2 ngan Kak Ida... dia bagi baqlava nie... aku yg gatai soh dia belikan... terigin nak makan... tukar ngan bronis tue... :) tapi sedap la plak sebab takder rase sapi or butter kuat sgt... takderla muak sgt... manis pon takderla meletin melampau sampai sakit gigi... tapi cemana pon, memang la manis sket kan... nama pon manisan...

Ingatkan pas semayang jumaat tu, nak ler kuar jenjalan... tapi kanak2 ni cam tak sihat ler pulak... Irfan dok batuk2 la plak... kakak dia baik demam, dia la plak sambung... budak ni kalo batuk memang kena jaga2... dahler klinik tutup sampai ari senin... kalo melarat pening jugak ler kan... so, kena la aku start bagi seretide n ventolin inhaler tue... so, dok jer umah diam bagi batuk dia surut sket... so, layan jerla gambo2 di pagi raye...

Sebelum pi mbc...
Makan2 di embassy...

Kak Ida & Mr Zubir n Emma & Mr Sabri...

Baby gebus Kak Ida... Irsyad Nufail...


Tu jer aktiviti raye... takder apa pon... ehehe... ari sabtu kuar gak kejap... pi men boling... ngeee... kaum kerabat kat bandar halaman tu dah tak sabo nak tunggu team Kuwait nie balik... Makcu atlit UUM pon tak sabo dah nak lawan men ngan Dina n Irfan... ngeee... kalo makcu kalah, kena serah ler jaket atlit tu kat pemenang... ekekke.... layan jer la gambo cuti2 Aidiladha nie... cuti selebihnya dok umah jer... nantilah kanak2 ni dah sihat sket, sambung kuar sopping brg nk bawak balik n ole2... :)


Kitaorang pi main boling kat 360 mall... sebab nak melencong pi Marks & Spencer tue... kalo nak diikutkat mall ni memang takder apa pon... tempat budak2 nak pi main pon tadak... kedai2 pon byk tak bukak lagi... tapi, Mr I nak tgk jeans sebab sejuk arr pakai slack pi kejer skang nie... so, nak try tgk kat Marks & Spencer tue... jeans lama ritu dah potong siap2 masa kat Msia... tup2 dah basuh dia mengecut la plak... terus senteng atas buku lali... amat la huduh... huhuuh... sib baik beli jeans tak mahal sebab mmg ingat nak pakai pelasah pi kejer... kalo Levi's ke mau bengkek gak kan hati tue... mmg kain baju kitaorang kalo masuk drier nie, dia mengecut la... kena beli baju suar panjang sket... kalo nak oter ke, basuh dulu biar dia kecut dulu baru potong... kalo tak, mmg gantung cam nak pi bendang la jawabnye... dapat la dia 3 helai yang murah2 kat situ... murah gakler la kalo rege kat Kuwait nie... kalo beli cap ayam pon lebih kurang mahal tu gak...

Balik pon tak kompon lagi baper hb... Mr Guna maybe nak balik gak dalam masa terdekat nie. Sebab dah dekat 6 bulan dia tak balik... kalo dia balik dlm masa terdekat ni, kitaorang delay la balik seminggu kot... takperla kan... janji dapat balik... anyway update later la citer nak balik nie... sekianlah cuti2 Aidiladha kali ni... Wassalam...

5 comments:

  1. Salam Kak Aymy,
    Comel ler model kuwait dua orang tuh. Cantik jer berbaju raya... dapat duit raya tk??hehee

    psst, sangat cantik ler lampu kat tempat bowling tue.

    ReplyDelete
  2. sukanyaaa tengok budak kecik pakai gamis! (eh gamis ke namanya?) hehe, hensem!

    ReplyDelete
  3. Salam Kunjung Balas Aymy....Terima kasih sudi singgah & follow blog Akak....wah..dah dok siap2 nak balik M'sia ni...Aymy asal dari mana?...Moga anak2 Aymy yg comel tu sihat-sihat hendaknya...!!

    ReplyDelete
  4. Hi salam kenalan..Welcome u to visit my http://anagallery-suhanaoct.blogspot.com...Nice to meet u :)

    ReplyDelete
  5. Ijan: ehehe... baju raye ni jer yg ader.. ekeke... duit raya tatak... lampu itew mmg sgt santekk...

    KOG: ahaks... kite pon taktau ape ke nama nyer... teruk kann...

    K Watie: ehehhe... kite asal lain... membesar tempat len... rate2 ... ehehe...

    Anna: tq sudi drop by... :)

    ReplyDelete