Pages

Wednesday, December 09, 2009

Ayam bakar satay n konco2nya...

Salam...
Selamat kembali mengarut... naper laa sejak akhir2 ni sangatttt malas nak masuk entry... nak pi jenjalan umah kawan2 pon malas... kadang2 pi ngedap kejap-kejap jer... mahap la kengkawan yer... skang di kena serang penyakit kus kus... huhuhu...

Masak2, biasa jerla... kadang2 ada mood ... kadang2 takder mood... ader takder pon, still gak masak yang simple2... sian lak kat anakanda terchenta tue... walaupun depa tu kdg2 makan tak kerat mana kan... tapi masak la jugak bagi perut depa di isi...

Entah naper la ritu cam nk makan satay jer... tapi malas la nk pi men cucuk2 kan... so, apa lagi guna la idea kroni2 K Hana ngan adik ijah tue... janji ada rase, sudahh... wat ayam bako perasa satay jerla... nk bagi anak2 ni makan, masak nasi impit... laju sketla diaorang ni makan... kalo nasi putih, ehmmmm mmg la berjanggut tunggu... berjam2 tak abih lg sepinggan...



Pastu entah bila la plak, masak fish fillet gril... lemon n garlic flavour ... ngan salad... kat budak2 ni, wat sup sket n nasi putih la... kebetulan ritu kuar beli sayur, terpandang lak Sushi tue... beli gakler sebekas... tapi umah ni, daku sorang ler yg layan... owg len, sebelah mate tak pandang...



Ni menu arini la... Lemon Garlic Rosemarry Ciken... tapi ni dah kena operate... anto kat Ita sebelah lagi... sebab Mr I yang nk sgt makan ayam nie... gelfren dia diet, takmo makan... wakaka... wat coleslow sket... gravy sket... pastu, eksesorikan sket ngan roti cheese oregano... roti ni bukan den buek yo... den boli kek bakalah bawah nun... beli seketoi tu jerla... kecik jer... ala2 saiz roti krim tu jer... tapi ni versi leper sket... kot2 la boipren tu tak kenyang kan... ekekke... tapi roti tu tak luak pon... sebab dia dh kenyang... budak2 ni, makan nasi goreng yg ditapau olehku masa pi TSC tadi... ngee...



So, kisah masak2 tahun ni, maybe berakhir di sini buat masa nie... akan kembali bersiaran bile ye? hmmm... taktau la... panjang umo jumpa lagi... arini dapur n esbok sudah clearr... esok lunch n dinner tapau n calling2 sajer... sebab ape ekkk? ehehhehe.... balik kampungg... oohooo balik kampungg... bile nak baliknye? ehehhe... dlm masa terdekat nie... nk wat surprise kat suku sakat kat kg... takleh bgtau bile... sape dah tau, Shhhhhhhhhyyy... diam2... jgn dok jom heboh... aku jotos nanti... owg balik cuti raye ... kitaorg balik cuti kismas... nak wat cemana kan, time ni jer ade kelapangan sket n winter break lama sket... sekian, wassalam...

No comments:

Post a Comment