Pages

Wednesday, December 16, 2009

Holiday Malaysia ~ Sunway Lagoon...

Salam...
Kembali bersiaran... kejap jer ni... curi2 masa... dah nantuk... kisah surprise tuk my PIL n my dear mama... ehehhe... mmg derang terkuzat... adik2 we all dah tau... kami pakat2 la... Azim my SIL tak bgtau we all nk balik... dia just bgtau mak, kawan dia nak dtg umah... ehehhe... siap tanye mak nak masak pe tuk lunch... puas mak pujuk tanya sape nak dtg... ehehe... main teka teki lagi ngan mak... tapi mak teka sume tak betol... gaggaa... nakal sungguh anak2 mak... disebabkan we all sampai Jumaat tengah ari, so decide naik limo jer from KLIA to Kelana Jaya sebab adik pon nk pi solat Jumaat kan... lagipon nk wat surprise kan., hehhee.. sampai2 jer, kanak2 ni terus serbu la cari nenek ngan atuk nye... terkujut la nenek bile tetamu yg ditunggu2 ghupenya kitaorang... ahahha... sian nenek... :)

Mama pon taktau we all landing that day... aku pon tipon Ainn bgtau dah sampai KJ... Ainn la dok soh cakap ngan mama... ehehe... aku pon nyakat la mama... mama tanye, ni kat mana ni? ehehe... selamba jer aku jawab Kelana Jaya... wakaka... punyelah mama marah... bertuah nye anak, kate dia... dia dok tenung la kalendar dok ingat we all balik following week.. ehehhe... ampun yer mama n mak... actually, tiket we all pon last minute confirm... awal sehari sblum balik, baru dpt tau tarikh flight... patutnya minggu ni baru sampai Msia... tapi atas urusan kejer Mr I, we all kena balik awal... fortunately, mmg dah ready nk balik pon.. packing sume dah siap awal... :)

So, alhamdulillah sume dah selamat kan... sambung citer cuti2 Msia... first dah sampai tu, actually the last day tarikh we all boleh claim company nyer family day outing... this year, company buat kat Sunway Lagoon... n disebabkan dekat jer ngan umah PIL, Mr I request la jugak nak guna tiket tue... patutnya boleh overnight 2 malam... tapi sebab dah due date, sempat 1 malam jerla kat sana... plus tiket kami 4 beranak tuk entrance all park dlm tue... So ari sampai tu, pi kejap jerla umah PIL... dah ptg sket, we all cek in kat hotel... n overnight sana la semalam... pagi2 esoknya, Mr I pi jemput adik2 n anak sedara yg takder program masa tu, n nak joint masuk park... So, tiket tambahan tu jerla we all just tambah sendiri kan... seharian la kat park tu... dah kul 6 pm baru we all gerak balik ke umah PIL kat Kelana Jaya tu... layan jerla gambo2 nie yer...

Panorama by amatur... ahakss...


Dalam Wildlife park...

Family members...

Mal n his lovely wife, Anna ... Dzulhakimi ( anak abg Long)... Mr I n kids ... Me? tukang amik gambo la... malas nak main air... tgk2 jer... ehehe...
Dating...Pakwe sape la nie? ehehe....


Esoknya, we all tak ke mana pun... pusing2 Kelana Jaya jerla... uruskan apa2 yang patut... Senin, aku turun KL ngan Azim (SIL bongsu) , pi HQ MARA nak setelkan sambung cuti... sampai 2011... aku ingat diaorang lom proses lagi... sebab aku anto permohonan kat email jer... sebab pas apply tu derang senyap jer... rupanya2 dah lama dah approaved... surat rasmi dah hantar pun ke IKM Lumut... derang lupe la kot nak emel balik bgtau... maka, dengan rasminya aku akan terus berada di Kuwait menemani lalingku sehingga 2011 insyaallah...

Journey to North bermula ari Selasa... tu nanti i citer la yer... balik Utara nak tgk tok pompuan belah abah... tu jer tok yang dok ader lagi... tok lelaki belah abah dah takder... belah mak, dua-dua pon dah takde... belah Mr I pon, dah takder sesapa lagi dah... tinggal mak n pak menakan jerla... so, sebab cuti ni lama sket, leh la pi jengah tok kejap... dari KJ - Selama - Sg Bakap - Selama - Taiping - Sri Manjung - Sabak Bernam - Kelana Jaya ... to la route journey ke utara we all... tu citer lain la yer... K, la dah nantuk nie... masa dok wat karangan nie, bermalam kat Sri Manjung... Esok nak pi cari ikan bilis n ikan masin sket... pastu, pi tgk our house kejap... then nak singgah umah Along kat Sabak Bernam tuk lunch (nk makan ikan keli bako cicah air asam, wakakaka) ... then balik semula ke Kelana Jaya... pas balik KJ, tido satu malam... esoknya nak gerak ke Pantai timur plak... tapi tak timur sgt la... bawah2 pantai timur jer... :) ehehe... Cu olls later... papai... Wassalam...

10 comments:

  1. salam...ohoooo dah ada di tanah air yek...blog list akak mengong la...x kuarpun n3 ayu ni...dan n3 sebelum2nye...tadi pun g merayap umah k ina kl,nampak blog list wawa.masuk blog wawa,bace2 barulah tau wawa dah balik sini...then tgk ayunye plak dr blog list wawa...ayu ade di sini...aduhhhh ketinggalan tul akak...

    a'way,happy holiday...klu ade gather2 jgn lupekan daku tau...

    ReplyDelete
  2. Kak Fiza: ehhee.. list kite pon selalu mengong... roger... nanti sempat, kite curi2 la mase yer... :)

    ReplyDelete
  3. Hi Aymy...Happy Cuti2 Malaysia ya! Travel safe...be safe all the time ya...enjoy ur days here! :))

    ReplyDelete
  4. salam amy..haii amyyyyyy........kenapa pegi sunway lagoon cepat sgt...kak ham nak pegi 26hb ni..pastu ofis pulak buat family day kat situ jugak 2hb jan ni...

    ReplyDelete
  5. tengok gambar sunway lagoon teringat yang dah lama tak pi sunway lagoon ni..paling last 3 tahun lepas..haha

    ReplyDelete
  6. salam aymy..wah seronok balik ke malaysia sorok-sorok ek...enjoy...makan puas-puas tau..jangan nanti sampai kat sana balik..teringat-ingat..

    ReplyDelete
  7. cantiknye gambar....camera cannon tu ke ?

    ReplyDelete
  8. hehehe.. bestnyer buleh wat surprise gitu kt parents :) selamatt bercuti kak Aymy !!!

    ReplyDelete
  9. menjadi gak surprise yer! he he hepi holidays n take care

    ReplyDelete
  10. Love: tq love...

    K Ham: voucher family day dh nk expired k ham... ehehe...

    @Xim: saya pon dh lama tak pegi sana...

    Kak Ina KL: ehehe.. makan jgn tak makan...

    Rose: yerla rose... yg itu jerla...

    Ijan: ehehhe... tq ijan...

    E-na Zarina: tq... :)

    ReplyDelete