Pages

Thursday, December 31, 2009

Journey ke Utara...

Salam...
Selamat menyambut tahun baru... lama tul tak update... mmg sgt sibuk cuti2 Msia... kdg2 tak sibuk sgt pon... tapi buat2 sibuk jer... pas dok KJ few days, kami naik utara kejap... nak jengah tok... dok umah Mak ngah Selama satu malam... singgah Manjung satu malam... on the way balik KJ dari Manjung, singgah jap Sg. Besar umah Mak Long... lunch...

On the way ke Sg. Bakap... jengah tok yg pi mengaji pondok... kami sampai Selama Perak, lepak umah Mak Ngah... petang tu, Pak Ngah drivekan kitaorang pi sekolah pondok tok... takder rezeki nak jumpa Ateh, diaorang dah balik semula ke Penang... lepak kejap la kat pondok tok yg takderla macam pondok sgt pon... cam umah kecik jer :) ... pas solat maghrib, kami pon gerak balik ke Selama... singgah pi dinner kat kedai makan... Pak Ngah belanja...Pak Ngah asyik kena buli jer... ptg sampai tu, aku siap order cendol lagi... layankan jerla kerenah anak sedara tue nie... ehehhe...

On the way ke Sg. Bakap... Dina n Mak Ngah Yana... Mak Long aka mak buyung Sweetie siti takder... pi PJJ kat USM

Irfan n Mak Su Mimi...


Our lovely Tok Saadiah ... My dad's Mum...


At pondok sekolah pondok Tok kat Sg. Bakap...


Tok Ngah Karim yg melayan kerenah cucu2 sedara...


Esoknya, pagi2 kami gerak ke Manjung plak... nak tunggu Pak Tam sampai pon tak sempat... sebab we all ader hal gak kat Manjung petang tu... Pas breakfast terus gerak ke Manjung... on the way, singgah umah Pak Jang n Pak Lang kat Kg Jana, Kamunting... kat area umah lama we all la dulu before abah pindah N9 ... sampai Manjung pon dah tgh hari... check in hotel... pastu Mr I pi imigresen jap tuk renew passport... pastu, aku jengah kangkawan jap kat IKML ... Mr I n kanak2 tinggal la kat hotel... sempat la jumpa kroni2... tp kejap sgt pon... sebab pastu, Mr I nak kena amik balik passport yg dah siap... kejap jer siap... 2 jam dah setel... Mr I pi 3 pej imigresen kat area selangor ( S Alam, Subang, Putrajaya) sume tak sempat amik nombor pon... sangatt panjang... tgh2 beratur tu, nombor dah abis... huhhu... Malam dinner kat umah Wahidah n Zaidi... sgt sedapp makan nasi tumis n eksesori... i likee...

Baby Firzanah yg comey itew... gambar kakaknya si Auni tak boleh nak snap... sbb aktif sgt men lari2 n loncat2... :)


Pagi esoknya, pas kemas2 terus check out... tgk umah kejap n jumpa penyewa... pastu beli stok ikan bilis n kering kat Lumut... balik KJ... on the way, singgah Sg. Besar... kuarters polis sana... jumpa Sarjan Rosnayati aka Along (Maklong) n family... ehehe... siap dah order dah aku nk makan per tuk lunch... tq la along dok layan kerenah kitaorang... ehehe... sedap oo... ikan keli bako, ayam masak kicap, bayam masak air cicah sambal tempoyak... nyum nyum nyum...sampai KJ dah petang la... itu la journey ke northern... layan kucin kat umah Along...


Sampai KJ, esoknya journey ke Pantai Timur plak... cuti2 Cherating wif family belah Mr I... sambil tu, singgah semalam kat Temerloh... umah Arwah Tok ... tapi Mok Teh duduk sekali ngan Tok... arwah dah takder, Mok Teh n Cu ader... Kezen Mr I si Watie pon dok tak jauh dari situ... sempat la jugak jumpe... kirenya pi jengah family belah Mr I plak... :) nanti sambung lagi... Salam...

No comments:

Post a Comment