Pages

Thursday, December 31, 2009

Journey to Pahang nTerengganu ...

Salam...
Sambung entry cuti2 Msia... ni journey ke Pantai Timur lak... tapi tak timur mana la pon kan... sampai ke Kemaman jer... tak sempat la naik atas lagi... sebab cuti2 ni cuti2 family day belah Mr I ... benonya, cuti2 Cherating... tapi sambil tu singgah satu malam umah arwah tok ngan Mok Teh... diaorang dok together2 dulu... so, pas tok meninggal, Cu plak teman Mok Teh dok situ... jadiknya kalo balik kg, ader la Mok Teh n Cu sefamily... malam tu we all dinner pais tempoyak ikan patin... nama ni, K Mawar yg bgtau... kalo ikut aku, bedal jer nama ikan patin bako tempoyak... wakakak... makan jer tau... nama taktau... huhuh... lupe lak masa bako nak selimut ngan daun pisang... huuhuh... kalo letak, lagilah mahsyukk... ni pon makan dah tak toleh... sume2 gemor lauk nie... siap MIL aka Mak cakap, pasni ni kena la beli ikan sorang sekor... Azim ( adik bongsu Mr I) , Anna ( menantu no 3 mak) , Aku n Iqmal ( Anak no. 3 mak - hb Anna) ... sume gemor belake... ehehehehe... mmg shedappp gilerr... FIL aka owg Pahang pon tak makan Ikan Patin... kami anak menantu org Key El ni yg beria2... ( aku, Anna n Azim lahir Key El okey) ekekke... so, spare ikan tilapia tempoyak tuk abah... ehehe...

Pais tempoyak ikan patinn... sgtt lazatt...



Journey ke Cherating mula esok paginya... tapi kami lunch kat kenduri kawen umah Tok Cu ... sengalnya, aku takder baju kurung... bedal jer blouse labuh ngan slack kembang... Kak Ana lainlah, dia peknen kan... aku yg tk peknek ni, leh wat2 peknen plak ke? wakaka... hentam ajerla... gagagga... sampai Cherating dah petang... kami dok apartment la sbb ramai2 kan... kat Sanctuary Resort... tapi sorry to say, not recommended la... tak terurus...

Kenduri without baju kurung... ahakss...

Journey ke Cherating from Temerloh...

Sanctuary Resort Cherating...


Laut yg bergelora... bahayaa... jgn gatal2 nak pi mandi laut...


Rehat2 kejap, ptg tu kami minum ptg kat Kemaman... pekena Otak2, Kopok, Pais... nasib tak baik, sata dh abih... huhu... tapi nasib baik, terserempak Arash Mohd yg smart itew... mmg segak you... cam dlm drama... dia pon dok minum petang situ... tapi aku takderla pi amik gambo dia plak ngan dslr tu kan... kang dia ingat papparazi mana plak... takut aku... ehehe... beli gak sket kopok kering... :)

Mak, Kak Ana ( Wife abg Long) , Me , Azim (adik bongsu) n Anna ( Wife Iqmal) ... menantu pompuan mak sume name A... yg selalu konfiusnya Kak Ana n Anna la kan... ehehhe... dua2 bunyi sama jer...

Mangsa kerakusan si pemakan... otak2...


Pastu, gi plak ronda2 pekan Kemaman... Dinner pon kat Kemaman... pastu balik, bungkus2 hamper tuk lawan bowling esoknya... main bowling kat Kuantan n gi jengah umah Mak Ndak n Ami Tan kat Seri Mahkota...

Lawan bowling... ngeri tol... aku mmg tak reti giler main... tapi dah game last2 tu mcm ader improve sketla walaupun mmg cam hampeh kan... ehehe... Mr I pon, tak perfom... gaggaa... pemenangnya ialah Abang Long n Azim... ehehhee...


Pastu, pi umah Mak Ndak plak... surprise gak la... pekena persimmon aka pisang kaki... i likee... kena plak yg rangup2 tu... krup krap... yg dah lembut, aku tak suke sgt la... Petang pi ronda2 beli layang2 kat Teluk Cempedak (TC) ... rezeki kitaorang, sampai jer TC tak ujan... sempat la beli layang2 tue... tp mmg gelap jerla kan... cume tak hujan... tp mmg lembab la sbb mmg hujan jer whole day kat Kuantan tue... malam dinner kat Tg Lumpur... pekena seafood... wallaa... nyum nyum nyum... makan lagi... ahaks... dont spoilkan my holiday ok... jgn sebut2 bab diet yer... ahakss... balik sok, kompom stress sbb nk turunkan balik a lot of kg's... bukan few kg's tau... mencii you...

Pisang Kaki...

Dinner at Tg Lumpur...


Seharian habis di Kuantan... esoknya journey nak balik ke Bahau dah... pagi tu men layang2 jap n mandi pool before check out...





On the way, singgah jap umah Ina aka my best old fren masa ngaja kat IKIP dulu ... sbb dah lama dah janji ngan dia... ritu pon last year masa aku balik cuti Msia, dia dtg gak jenguh we all kat Bahau... masa borak2 ngan Ina, dia kata Sanctuary Resort tu haunted... hahhaa.... seram lak aku dengor... sib baik dah balik... gagaga... pastu, ingat nak singgah umah Yan also my old best fren masa ngajo kat MRSM Serting dulu... dia dh pindah ke MRSM Kuantan... tapi kanak2 ni dah ngamuk2 sbb dah tido dr Cherating, pastu kena kejut masa sampai umah Ina... pastu naik amuk tak tentu pasal la dibuatnya... aku lak rase nak naik hangin... huhuu... takder rezeki nak jumpa Yan... insyaallah, panjang umur jumpe la lagi yer Yan... mintak maaf sesangat... :(

Journey ke Pahang n Terengganu dah abishh... balik cuti jumpa my dear mama yg dah tak sabo2 nak jumpe we all... yerla, banyak hari landing bumi bertuah nie... tapi lom sampai jumpa dia lagi... eheheh... so, terus cuti kat Bahau ... pastu, balik semula ke KJ before fly balik ke Kuwait... dari Bahau, ader gakler pi cuti2 Msia... we all ke Cameron Highland... so continue later... :) sekian, wassalam...

3 comments:

  1. Seronoknye... mesti penuh aktiviti tu kan kak.. sini situ sana sini la travel nye... hehe :)

    ReplyDelete
  2. salam kak Aymy.
    Sonok sesungguh tu, jenjalan. Pais tempoyak patin tu nampak sedapnya...!

    ReplyDelete
  3. Ijan: betul la ijan... penat gak... tapi sonokk :)
    Indah: mmg sedap pais tu... sgttt sedapp... ehhee...

    ReplyDelete