Pages

Wednesday, November 25, 2009

Salam Aidiladha buat semua n makan lepas2 lagii....

Salam... Selamat Ari Khamis... Selamat Aidiladha buat semua umat islam... raye lagi kitaorang kat sini... kalo Aidilfitri pon dah raye sini, Aidiladha ni takder la nk sedih2 kan... so, kali ni cam biasa ler insyaallah pagi raye kat embassy la kot... tapi takleh la nk lepak lelama sebab pastu nk semayang Jumaat la plak kann... Raye ni, takder nak masak aper pon... laling cakap, takyah la masak per... dia nk makan pulut kuning jer... ehehe... aku pon rase nk makan rendang jer... kalo ghajin wat kari daging sket... cukup ler kan... lagipon leh makan kat embassy jer kan... wakakaka... pastu kalo ghajin wat kek sebiijik... kalauu la...

Kisah sepanjang tak bersiaran ni, biasa2 jerla... last week, kitaorang 4 family pi jenjalan kat Entertainment City kat Al Doha... Family Ita Iwan, family Kak Ida Zubir n family Ema Sabri n my family... ala2 genting theme park la... besar gak ler... tak sempat pon abis pusing... lain kali kena pergi seharian... dah lame plan ngan Ita... tapi kena tunggu Iwan cuti... sebab dia kejer shif... bagi cuti dia selaras ngan cuti laling ku... ehhee... pastu, alang2 ajak sekali ler Mr Zubir n Mr Sabri pergi sekali... syok sket2 ramai2...

Vanilla Choc Chip Cuppies... bawak kudap2 masa pi Entertainment City...


Brownies merekah yang i sukee sgt... :) puas cari resipi brownies yang tekstur camni... at lastt ...


Kopok Lekor owg malas... pakai tuna tin jer... sebab stok ikan takder...


Nasi Sup...

Pengat Pisang...

Citer tu lenkali la sambung... ni citer makan2 n masak dulu ekk... masak2 biasa jer la... ulang tayang basi... layan jerla ekk.... Sekali lagi, selamat aidiladha buat semua... kepada semua yg jenjalan n cuti2 sepanjang musim cuti ni, berhati2 di jalan raye yer & Selamat Bercuti :)

Insyaallah kembali bersiaran ler nanti... kalo ghajin la yer... sbb paler otak dah sampai tanahairku... nak balik cuti... mood nak masak2 pon tadak... ehehe... alasan jerla tu... biasa2 tu pon sentiasa jer malehh... ehehe... kadang2 bukan tak ghajin, tapi nk upload gambo tu lembab sgt... mood terus ilang... jumpa lagi... sekian, wassalam...

Tuesday, November 17, 2009

Surpriseee n Makan2 @ My First 3rd Series besday...

Salam...
Selamat malam Isnin... besday tahun ni, macam biasa jer... takder yang luar biasa... cuma thn ni besday jatuh weekeend... so, boleh terus pi makan2... this week malas nak marayap jejauh... dah 2 minggu asyik merayap jer... so, this week just pi makan kat Al Manshar Fahaheel jer... before citer pepanjang, layan jer mungee surprisee... ehehee...


Masa laling cakap nak pi makan Chilis tu, dah terbayang2 nak makan macam2... ekeke... memang dah reserve dah perut ni... 2-3 ari before that day, dah diet siap2... so, kalo berat naik pon, takderla rase tertekan sgt... ekekeke... alhamdulillah gak, pas makan2 bagai tu, berat naik gak ler sket... tp tak banyak la... agak berbaloi la ngan makan2 tue... makan2 tu bukan sehari tu jer... terus terbabas 2-3 hari... ekeke... tp bukan pi makan2 kat luar 2-3 hari... makan kat luar tu sehari jer... yg lain2 makan kat umah jer... plus dengan pizza big cheese chicken yg order mlm semalam... gagagaa... so, rini aku pon start le pose... sbb nk berenti kudap2...

Makan nasi ke, mee ke, bihun ker, or main course aku tak heran sgt... lidah n tekak ni rase nak kudap2 jer... tu yg tak tahan tu... potato chips la, ceklat la, kopok ikan la, eskrim la... huuhu... bahayeee... so, nak bagi reda sket rase nak kudap2 tu, pose la kejap... so, layan jerla gambo makan2 ritu yer...

Ni awek pinoy waitress yang tolong amik... kecik n kelabu jer gambonye... sebab dia taktau nak zoom n focus la kot... ekekeke... ni pon dah kena crop... huhuhu...


Creamy Ciken Mushroom soup n semekut... i likeee... :)


Beef n Chicken Steak n side dishes... sayo, nasi n mashed potato... rasa biasa jerla... tapi, mashed potato dia sedapppp...



Chicken bite wif fries n jagung...


Kek besday... ekekke.... molten choc cake... shedapppnyeee...


Air just amik mineral water n ice lemon tea... sume tu kongsi2 makan satu family pon tak terhabis... pas siap makan2, pusing2 Al Manshar, bagi kanak pi main kejap, pastu pusing2 Fahaheel... then balik umah melepek... Steak n Chicken bite tapau bawak balik... tapi sup n kek tu, kompom la clear kan... ehehhe... dinner, sebab dah malas just chop2 leftover ciken bite tu then potong2 salad sket... buat sandwich... ngeee...

Before pi makan di siang hari tu, tgh2 malam kul 12 am Kuwait nyer time, dalam mata tu dah nak lelap tak lelap depan TV, tetiba ada lak suprise dari boipren i tue... ahhaa... terkujut i... mulanya dgr gak laling tu kuar pi buang sampah... tup2 masa dia masuk dr buang sampah tu, tetiba jeng jeng jeng... dapat mungeee.... munge tu dia sorok kat luar... tak bawak masuk masa balik kejer tue... dia cakap dia ader kejer sket, balik lambat... ingatkan ader kejer kat opis... ghupenye pi beli mungee tue...

Pastu, yg terkujut plak ader ngan adiah sekali... mula2 dia hulur pastik supermarket kedai underground kat sini tu la... jual kain baju, brg2 umah dll tue... laju jer aku cakap taknak sambil gelak2 nak pecah perut... dia pon tergelak jugak... bukan apa, takleh nak bayangkan apa yang laling tu beli kat kedai tue... bukan ada apa sgt brg kat kedai tu... kain baju banyak ler... tapi, dia mane reti beli baju... dalam kepala otak aku ni, dok pikir dia sajer jer acah n tak beli apa2 pon... at the end ingat dia nak bagi angpow jerla... sbb dia pon pening nak pikir nak bagi adiah aper... ghupe2 nye dlm pastik tu memang ader adiah.... ader lagi satu paper bag lain... terkejut la makcik tgk paper bag yang comel lote tu... ghupe2nya dia belikan tadaaaaaa....



Bile mase plak laling pi beli ni? ghupenya2 pas balik kejer ari Khamis tu, trus pi rempit ke Salhiya Mall @ Kuwait City... satu2nya outlet dia kat Kuwait nie... terkedu la aku... dlm terkedu2 tu pon, sengih sampai ke telinga... ahahaha... thank you so much yer laling.... actually, purse ni dah belek2 pon masa laling bawak pi sambar enbeg few months back... purse ni kira yg second la cap yg same... sgt berkenan tapi cam tak berkepentingan sangat lagi pon... tapi dah letak dalam wish list jangka panjang... ekekke... bukan skang la kan... one sweet day... ngeee... tapi tetiba laling dah bagi... syukran... alhamdulillah...

Actually, kalo tak bagi apa2 pon ari tu aku tak kisah jer... sebab ntahler, aku cam taktau nak apa pon dlm masa terdekat ni... sume cam tak penting sangat... kalo dia bagi angpow, leh simpan jer kan... kalo nak ikut wish list jangka masa panjang tu, mmg le berderet... ngeee... tapiii sume tu bukan meronta2 nak skang la... apa yg dah ada skang ni pon, dah cukup dah... :) tapi dah dapat, syukur alhamdulillah... bukan basi pon kan... jaga jerla elok2... tapi lom rasmi lagi la...


Sekianlah citer2 tuk kali nie... nanti sambung lagi... sekian, wassalam...

Thursday, November 12, 2009

My Besday Cake~ Marble Almond Cheese Cake...

Salam...
Selamat malam Khamis... ni wat kek in advance my besday tomorrow... ehhee... sian kan, besday sendiri, wat kek sendiri... ekekke... bukan per, cis dok bertapa lama dlm esbok tu... pastu, dah lama teringin nak makan ciskek nie... alang2 bahan sume ada, buat jerla... bukan susah mana pon kan... lgpon, esok hari no diet for me... nak makan... ekeke... cuti jap diet... sehari jer... lusa diet balik... ahakss...

Selamat tinggal 20 an... huhuhu... dah masuk 30 thn nie.... syukur alhamdulillah atas segala kurniaanNYA... moga hari2 mendatang menjanjikan lebih kemakmuran, kebahagiaan dan kesihatan yang baik... moga2 sentiasa diberkati perjalanan hidup dan dirahmati oleh Allah SWT... Amin...

So, back to citer ciskek... ciskek ni dah penah buat dah sebelum ni... rase dia mmg sedap... dulu aku tak marblekan... just letak almond jer... plain gitu jer... kali ni nak rase ceklat sket, marblekan jerla sket... n dekat base tu aku tambah sket ceklat cair... ader la rase biskut ceklat kan... kalo sape nak ganti terus base tu guna biskut ceklat pon ok gak kan... aku takder stok biskut ceklat... tu yang buat camtu tue... resipi amik kat buku resipi Celebrity Chefs Cookbooks... Su Chan... tapi dah ejas letak marble tu jerla... sukatan tak tukar... takut tak jadi oo... ehehe...


Bahan-bahan...

  • Base:
  • 75 g melted butter ( daku campo sket ngan melted chocolate)
  • 150 g biskut digestive ( diramas hancur)
  • Filling:
  • 563 g cream cheese
  • 175 gula kastor
  • 2 biji telur ( asingkan kuning dan putih telur)
  • 300g plain yogurt
  • 1 1/2 sudu besar jus lemon
  • 1 1/2 sudu besar tepung gandum
  • 150 g almond nibs ( toasted)
  • 30 g dark chocolate (melted)

Cara-cara...

  1. Panaskan oven 160 degree. Lenserkan loyang springform...
  2. Masukkan bahan base dalam bekas dan gaul hingga sebati... Masukkan bahan base dalam loyang dan tekan hingga padat... Ketepikan...
  3. Pukul creamcheese dan gula sehingga kembang... masukkan kuning telur satu persatu... kacau sebati...
  4. Masukkan pula yogurt dan lemon juice ... kacau rata...
  5. Masukkan pula almond nibs dan tepung... kacau sebati...
  6. Dalam bekas lain, pukul putih telur hingga kembang dan likat... tuangkan putih telur dalam adunan tadi dan kacau sebati...
  7. Masukkan 1/3 adunan di dalam loyang.... drizzlekan melted dark coklat ... ulang masukkan 1/3 lagi adunan dan drizzlekan coklat ... ulang sehingga adunan habis...
  8. Selepas drizzle coklat di lapisan atas sekali, gunakan belakang sudu/garfu untuk marblekan keseluruhan adunan...
  9. Bakar selama 40-45 minit (atau sehingga masak) secara bain marie...
  10. Keluarkan dan sejukkan selepas masak... Bila dah sejuk, simpan dalam peti ais semalaman... siap... sedap dimakan ketika sejuk... :)
Daku buat 1/2 adunan jer... sebab kalo banyak2 kang tak terlarat nak abiskan... tak pon takut sebab kang dok ulang2 jer makan... ehehe... bahaye oo... bagi gak kat Ita sket wat kudap2 minum petang...


Ni plak, muffin stoberi ceklat cip... buat tambah2 bento kanak2 minggu ni...

Kek sedap ni, Kak Ida yang bagi... Kek prune tak salah aku... ahaha... men makan jer, nama taktau... ehehe... sedap sbb masam2 manis n tak manis sgt... manis2 buah jer... i likee.... mekacih daun keladi kak ida... ehhee... aku makan dok ulang2 jerla...



Esok, takder la celebrate ke mana2 pon... malas nak jenjalan minggu nie... nak pi makan2 kat sini2 jerla... laling kena la belanja kan... sebab gilfren dia nak gantung periuk sehari dua... ehehe... Hadiah? mmm... taktau nk request apa lagi... KIV la dulu... kalo taktau gak nanti, soh laling bg angpow jer la... ehehhe... tapi taktau la kalo boifren daku tu wat seprise plak... ngee... Sekian, wassalam...

Friday, November 06, 2009

Nasi Tomato n masak2 yg tercicir...

Salam...
Selamat pagi Sabtu... daku ni dah mcm masuk entry mingguan jer... malas tul nak masuk harian nyer... ni kire terakru la sepanjang minggu... masak2 pon sume yg malas2 jer... Nasi tomato ni buat ari Khamis... lawan ngan ayam masak merah... kali ni wta pedas sket dr yg bawak pi umah Wawa ritu... masak kali ni baru teringat... ape rase yg kurang masa masak yg bawak pi umah Wa ritu... aku lupe nak ketuk serai... ngeee... masak pon leh men lupe2 kan... ahakks... patut la bau die kurang shedap ritu... dah ler tak pedas... huhhu... ampon la yer Wa...

Balik to cerita nasi tomato... pastu just wat jelatah dengan wat sup dal... kawan2, bukan dalca yer... tapi sup... kat sini mmg femes sup dal aka lentil soup nie... tapi yg aku nyer ni versi malas... yg ready made bancuh cap maggi punyer... tapi rase dia kurenggg sedap... aku ejas2 la sket... aku masukkan kiub pati ayam... pastu, aku goreng sket hirisan bawang merah n putih, sehelai daun bay n biji sawi ngan minyak sket... bila sup tu dah mendidih, tuang bawang goreng ngan biji sawi tu ngan minyak2 goreng tu sekali dlm piyuk sup tu... baru la ader rase sket... Pastu yg lain2 ni entah bile aku masak... tak ingat dah... n malas nak ingat... hehhe...

Nasi Tomato...


Lontong tak cukup sifat again...


Bubur Jagung putih kosong... no sagu, no gula merah... aku mmg suke yg kosong ni jer... rase lemak manis santan n jagung tu jer... ni pon pakai jagung whole kernel dlm tin tu jer... sedap gak aper... kanak2 ni pon suke la sgt... sbb depa mmg suke jagung... cume, kalo masuk sket jagung krim tu, sure lagi pekat n kow2 kot... stok tadak... pi bakalah bawah pon tadak... last2 gitu jerla...


Mee bandung ni pon versi spaghetti... as usual la kan... mmg aku lom penah try agi wat mee kunin... sok balik Msia, beli air abu... balik sini boleh try wat... :)


Ni plak cekelat sempena minggu cekelat... ekeke... aku gi TSC Al Kout tu, tgk cekelat tu cam geram jer... dah lame dok catu beli cekelat sbb takut tk tahan dugaan mendietkan diri... ngee... aku beli ni bukan makan sume tau... bukan mkn byk pon tau sekali gus... hehhe... takott oo berat ni naik balik... dah penat2 mendietkan diri... tak berbaloii... kanak2 n bapak kanak2 ni pon layannn gak... :)


Ni plak kek marble pandan yg buat bila kurun ntah... buat masa nak pi melepak umah Ita kat atas ritu rasenye... tang ijau tu ok la lembut kek dia... kena tang cekelat tu, terus jadi padat... mane taknye, ni gara2 durhaka ngan resipi la... owg soh boh 1 sudu jer serbuk koko, gatai pi boh dua... kan adunan tu dah jadik berat... tgk arr, lapis dia dah berat ke bawah... lapis ijo kat tgh dia pon dah nyaris2 jer tak nampak... huuhu...


Ni kepek layang2 yg buat dr kulit popia tu... aku suke sgt... kalo ghajin, mmg nak buat selang seminggu... tapi masalah nye malas... pastu plak, kalo ader kang dok ngunyah ajer molot nie... tu yg malas tue... aku malas nak sira, tapi nak ader rase pedas n masin2 sket kan... aku just tabur ngan serbuk lada itam n lada putih... garam sket... sedappp oo... ni pon bwk sket sebekas pi umah Ita ritu...

Sekianlah tuk minggu nie... kalo ghajin n tenet tk meragam, daku masuk entry lain pulak... sekian wassalam...

Monday, November 02, 2009

Jemputlah makan2 yg tak seberapa nie...

Salam...
Sambung mengentry... alkisahnya, masa makan2 kat Mahboola tu aku dah ajak Wawa dtg umah... sajer jer... dia pon tak penah jejak kaki agi kat umah kotak kitaorang nie... diaorang pon dah nak back for good kan... so, sajer jerla... sambil2 tu ajak sekali Ita n Iwan sefamily ngan Mr Lim n family yg baru sampai sini last week... sambil kenal2 kan...

Aku ni bukan reti nak masak apa sangat pon... just masak nasi ayam jer tuk main course... sbb plannya ajak depa dtg lunch pas semayang Jumaat aritu... pastu wat sket kek span pandan tue... without kastard la kan... sebab tepung hong kwee aku dah yilek... wat sket dadih laici... n goreng popia sket... wat popia tu bukan aper... sbb dah ader sambal nasi ayam tu kan... leh cicah2 pakai sambal tu jerla... mmg dasar owg malas la kan... ahaks...


Tetamu yg dtg pon bawak macam2... Mr Lim n family dok tingkat atas ni... siap bwk kudap2 tuk kanak2 ni... sepastik ngko... huhuhuu... Ita bawak apam balik... Wawa bagi ikan masin n rempah... time kasih la manyak2 sume2 yer... alhamdulillah rezeki kan... gambo melepak tak sempat amik pon... kanak2 tu sibuk main dlm bilik... ibu2 bersidang kat meja makan... kaum bapa kat sofa tue... kaum bapa dah siap makan awal2... pastu sambung la lepak kan... sian kat Yusmin, sbb dia sampai kaum bapa len dah siap makan nasi... dia terpaksa la usung pinggan makan nasi ayam campo kat kusyen... sbb mak2 dak conquer meja makan... ahaks...

Manisan owg arab n kek span pandan again... akak2 ku sayang, ni kek yg baru buat second round tau... bukan kek basi ritu yea... ekekke...

Eksesori nasi ayam...

Apam balik Ita... Popia goreng lupa nak possing...

Anggur n dadih laici...

Stoberi n Pineapple juice... Apple juice dah tercicir lak... Ader gak mineral water...

Tu jerla masak aritu... kelmarin, owg umah request pulut... siapp... rendang tok segera ader agi sepeket ritu wif sambal bilis...


Ni plak, mihun goreng pattaya entah bile ntah... lupe daa...

Pasni, entah bile la dapat jumpa lagi si Wawa tu... Yusmin balik ni, kena transfer plant Prai... insyaallah panjang umo jumpa lagi la yer... pas puas makan2 berderet tuk beberapa ari, amik you... berat i naik sekilo... adoyai, cam yoyo... arini start balik diet bersungguh... kena kejer keras sblum balik Msia cuti nanti... sbb time balik nanti lagilah makan mcm2 kan... ngeee... sekianlah entry masak2 n cerita ceriti tuk rini... sekian, wassalam...

Hari Khamis yg berbahagia ...

Salam...
Selamat pagi senin... ahaksss... mahap lah yer, lama beno dah takde entry... bukan tak masak or makan... tapi kemalasan nak mengentry tahap siput sedut... kena plak tenet ni wat hal time mood dah ader... kena donlod gambo satu2... tu pon cam ulat gonggok... lembab... hangin jer satu badan... grrrrrrrrr... gambo di bawah ini kudap2an manisan arab yg dikunyah2 akibat kegeramannn... ngeee.... sambil geramz sambil badan pun berkembang...

Aktiviti sepanjang minggu tak bersiaran ni cam biasa ajerla... Last week, ari jumaat pas solat jumaat, kitaorang pi Avenues again... ni dah cam port bulanan nie... lagipon skang tgh sales dok berlumba2... sajer pi jengah2 n cuci mata setelah dekat sebulan gak tak kemana2 yg jauh sket dr area umah tu... kanak2 pon ape lagi, amik kesempatan la nak pi main...

Ari sabtu lak, masa kaum bapa kena kejer walaupun ari cuti, kami anak beranak pi merayap umah Wawa kat blok 1 ... sajer meluangkan masa ngan kaum ibu2... leh melepak n pokpek2... Wawa as tuan umah, jemput sekali Kak Ida n Ema kat tingkat bawah... Wawa n family akan back for good seminggu dua lagi... tu yg kami saje pi jengah n spend masa sesama... sob sob sob... syahdu arr... sebab kroni2 makin berkurang...
Wawa ajak makan lunch sana... so, aku pon wat kek lapis serupa tapi tak serasa tu... sbb ritu dah janji ngan Wawa, pas dia balik cuti, aku wat agi... bagi gak kat Kak Ida n Ema... dapatla merasa sorang sket... pastu, masak ayam masak merah tapi tak pedas pon... sebab nak bagi kanak2 ni makan... bawak gak sket pi sana...

Punyalah banyak si Wawa tu masak... nasi putih, lauk ayam lemak cili api tempoyak bombastik, ciken wing goreng, sayur campo, ikan pekasam, karipap, bihun goreng n sosej... ada gak buah epal n pineapple juice... kalo aku masak manyak jenis gitu, sure tumbang dah... hehehe... Ema pon dtg bwk puding marble... mmg ritu makan sungguh... tak ingat dah aku ni dok diet... ahakss... lepak2, soksek2, kul 4 baru kami gerak balik... tq for Wawa atas makanan n melayan kerenah kami anak beranak...


Khamis baru2 ni, Mr I kena pi amik report card kanak2 ni kat skul... ari amik report kad, kanak2 ni cuti... so, Mr I jerla pi sengsorang... malas aku nak bersiap2 n ngusung kanak2 ni sama... Mr I plan nak amik cuti half day jer... sbb la ni kan tgh sibuk... tapi pas balik amik report kad tu, tetiba jer dia cakap nak pi mana? daku pon tanye la, pi mane? pi kejer la kan... pastu dia gelak2 jer... ghupenya dia dapat green light nak sambung cuti terus... ngeee... apa lagi, aku kerah ler askar pi mandi n siap... pastu, tetiba jer kami sampai ke Kuwait City... ahakss... aku tak penah lagi sampai souk area city tu... saje pi tengok2 n cari apa yg patut...

Sambil2 lalu sebelah market, jumpa kucing sdg membaham mangsa...
Dari celah2 souq...
Masjid sebelah market... kanak2 main depan ni... Solat Zuhur pon kat mesjid nie...

Ada budak sudah merengek nak naik keretapi... adoyai manje, mane ade keretapi kat kuwait ni nak... huhhuhu...
Mr I nak cari jubah... aku pon tumpang cari gak abaya kot2 ade yg terkenan... aderla beli sket jubah lelaki, abaya n shawl... souk ni ala2 bazar la kan... pastu punyerla panjang n bersimpang siur... banyak lak celah2 kadai n kedai2 bawah tanah nun kan... aku tak larat la nak pusing sume... dahler awal2 sampai jer kanak2 ni dah ternampak playground... terus dah takder mood nak jenjalan... puas la gak pujuk... pas dah taktau nak masuk ceruk mana, kitaorang pun bawak la kanak2 ni main kat outdoor playground...

Angin sepoi2 bahasa...

Awek mane la pi ngendap Mr I dok baby sit tue... ahakss...

Panjat lagii...

Kepala zirafah menjadi mangsa...
Buai laju-laju...
Setelah berbulan2 tak dpt main outdoor... at lastt.... cuaca pon dah start windy n tak panas sgt... depan playground tu ader masjid, singgah la solat Zuhur kat situ... pas puas kanak2 ni main, ajak pi lunch plak... tapi si kakak, muka dah muncung sedepa sbb tak puas main... last2 janji pas makan leh sambung main kejap... sambil Mr I dok baby sit, aku sempat la pusing2 wet market n souk yg dlm building tu... all in... kain baju , mainan n eksesori ader... pasar sayur, pasar ikan n daging... kurma pon ader... macam2 bau pon ader.... kalo anak dara aku tu bau, sure komplen nye busuk... ngeee...

Dah puas main second round, kitaorang pun gerak balik... sebab malamnya, ader farewell dinner tuk Mr Yusmin aka hb si Wawa n Mr Zahuri... balik tu, diaorang sibuk lak nak naik bas... adoyaii, aku cam malas jer sbb lambat sket sampai kan... sebab kena berenti2... tapi kanak2 ni mmg suke naik bas, sbb jarang dpt naik... so, disebabkan tgk masa cam awal lagi... bolehla, layan jugak ler kerenah depa... bukan main seronok dpt nek bas... mmg jakun betul... depa ni taktau, ummi depa ni dah malas naik bas... dr kecik sampai tue... ehehehe... tapi, baru sekerat jalan bas tu gerak depa dah ZZZ... ummi dia pon dah terlelap n tersengguk2... ekeke...

Malam lak, pas Isyak kami pon siap2 nak pi Mahboola... majlis perpisahan Mr Yusmin n Mr Zahuri yang akan back for good tak berapa lama lagi... makanan seafood buffet... punyerla manyak makanan... aku yg antu seafood ni, apa lagi... tak segan silu dah makan... tapi kesimpulannya makanan dia ok jerla... takderla bombastik sgt kan... tapi taktaula kalau2 makanan yg bombastik tu aku tak terambik kan... tapi desert dia sedap gak... tapi makanan sume aku tak amik pon gambo... takut kang depa ingat paparazi mana nak cedok idea kedai depa ke... ehehee...


Depan plaza tu... deretan restoren...

Lagipun, pas makan cepat2 nak pi open table tuk discussion plak ngan kaum ibu tue... tu yg tak sabo tu... siap pesan awal2 ngan Mr I, jgn lupa amik gambo... dia mmg malas pon nak melayan Cik Canon tu sbb beso n dia tak minat pon same... mentang2 la kamera tu daku yg punye, aku ler yg terpaksa ngusung sana sini... takut nanti Mr I cakap, tu laaa beso2 kan dah payah nak bawak... sebelum dia cakap gitu, baik aku sumbat jer dlm enbag aku... jahanam enbeg haku sementara nak jumpe backpack yg sesuai tuk Miss Canon ku...


Beberapa kerat kaum ibu... Dari kiri... Kak Ida yg makin mengancam pas bersalin, Me, Wawa yg mcm mek arab n Ema yg menten slim...Kak Ana n Kak Dida masa ni, dok kat meja diaorang lagi :)

Kaum bapa... Mr Zubir (hb Kak Ida) , Mr I ( My boipren), Mr Sabri (Hb Ema) , Mr Raja n Mr Zahuri (berdiri)... lg sowang yg diraikan Mr Yusmin aka hb si Wawa ilang pi mana ntah... dia fotographer pro... sibuk amik gambo la tue... ngeee...
Layan jerla gambo melepak tuk rini yer... entry masak2 nanti sambung pasni yer... sekian, wassalam...

Sunday, November 01, 2009

Masalah teknikal... I'll be right back...

Salam...

Salam sejahtera wat semua kengkawan... nak mintak ampun n maaf sesangat... lama beno tak masuk entry... kemalasan thp siput sedut melanda... Ngee... dah few days cuba nak upload gambo tak dapat2... rase nak kunyah2 jer laptop nie... draf entry beratur tunggu turn... tapi tak dapat nak publish sebab tak cukup sifat... so, bile keadaan dah ok balik n dpt upload gambo2 daku akan bersiaran semula...tapi yg herannya gambo kat atas ni boleh lak diupload... agaknye saiz fail kecik kot.... Oklah, salam sayang wat sume... Lap u olls... :)

Sekian, wassalam...