Pages

Friday, January 15, 2010

Edisi terlewat cuti2 Msia @ Cameron Highland...

Salam...
Salam kembali bersiaran... mahapla yer, sape yg jenguk umah ni, tuan umah nyer takder... sibuk cuti2 Msia... pas balik sini lak, sibuk la balik dgn kejer2 umah yg neverend tu kan... beg tu pon lom abis unpack... kain baju jer dah unpacked... stok bahan2 masak n makan2 belum lagi... ader 1 beg & 2 kotak lagi lom susun... huhuuh...

Cuti2 Msia sebulan, berat naik berkilo kilo... stress oo... takperla, pasni dah tak tau bile lagi nak balik... maybe, back for good terus la kot awal tahun depan... insyaallah... kalo Mr I extend lagi pun, aku still kena balik gak ngan anak2... sebab cuti tanpa gaji dah sampai maximum limit... itu nanti, lain cerita kan... mudah2an Allah permudahkan segala urusan nanti...

Cuti2 Msia ni, takderla jenjalan mana sangat pun... cuti sebulan dengar cam lama jer kan...tapi sape yg in same shoes dgn we all tau la, bukan lama mana pon... program kena well plan... tu pon terkejar sana sini... nak santai2 ngan kawan2 pon tak sempat... masa sume spend ngan family n uruskan apa2 yg patut jer... huhuuhuh... pas gi Cherating, Kemaman, Kuantan tu, terus balik Bahau la... dari bahau, just gi jenjalan Cameron n Seremban jer... takder pi mana dah... pastu balik Kelana Jaya balik... before balik sini, sempat pi Manjung satu malam lagi... pi sign agreement ngan penyewa baru yg nak masuk umah... penyewa lama tu, dah kena pindah KL... rezeki la dapat penyewa baru dlm masa singkat tu... harap2 diaorang jaga lah umah tu elok2 cam umah sendiri... :)

Kami pegi 3 hari 2 malam jer pun kat Cameron... duduk kat Star Regency Brinchang... pilih tempat ni sebab betul2 depan pasar malam... senang nak ulang alik 2-3 kali setiap malam... ehehhe... bilik okey, just bilik air dia nampak tak menarik sket la... huhuhu... ni kali kedua la we all cecah Cameron... tetiba jer rasa nak pegi lagi... lgpun, saje jalan2 bawak Mama n Adib pi sana... diaorang tak penah sampai lagi... tapi si Ainn tu dah penah sampai pun... sebab last time pegi, dia pon ikut sama... dia lepak umah we all kat Manjung pas SPM ... so, layan jerla gambo2 ni yer... mane yg ader jerla... gambo munge2 later okey... ni gamba posing mosing n view jer... ehehhe... layannn...

Kanak2 @ Cameron Bharat Plantations...


Sejoli @ Cactus Point...


Adib n Ainn... kat ape ke name agro farm tu... lupe dah...


View merata2... yang first ni la building Star Regency tu...




Pasar Malam... port yang aku palinggggg sukee... :)






Tepi jalan @ Kea Farm...


Mama n menantu @ Stoberi farm...



Sopping apa yer kat sana? biasa la... segala bantal2 n ole2 stoberi... teh segala mcm rase tu... stoberi kering aka asam stoberi tu... keychain, FM n lelain la... makan2 dinner kat pasar malam tu jer la... lunch we all mkn kat KepC n foodcourt kat pekan Brinchang tu... kat pasar malam tu, makan okey2 gak... pusing2 la cari mana berkenan kat tekak... kami mkn nasi lemak bungkus n ayam golek kat situ pon sedap... selain stoberi ceklat, stoberi madu with whipped cream pon sangat shedapp you... segala mak nenek yg goreng celup tepung tu pun, shidapp... ehehhe... puas la makan sampai sengkak perut... ehehhe... berat naik melampau jgn komplen bebanyak la kan... sendiri mau ingat la kan... egeggee...

Sekianla bebelan arini... nanti, aku tempek gamba bunge2 hasil tembakan kat Cameron tu yer... ada sape yg berkenan, nanti amik jerla gambo tu... ole2 from Cameron... ehehhe... sekian, wassalam...

No comments:

Post a Comment