Pages

Thursday, January 21, 2010

Sepeninggalanku...

Salam...
Kembali bersiaran n cuci sawang... kemalasan tahap siput sedut... huhuhu... takder citer masak2 sebab takder main masak2... main pondok2 ajer ader... huhuhu... masak sume cincai bocai jer... masak tuk anak2 jer... sebab aku n Mr I dok sibuk diet... weekday, laling tak nak makan dinner... so, petang dia balik kejer just wat kudap2 minum petang jerla... masak berat2 bile weekend jer... senang manyak kejer makcik...

Takder benda nak citer sgt pun sepanjang tak bersiaran nie... biasa2 jer rutin harian... ini citer balik aritu la... rumah kitaorang yang disewakan kat Manjung tu, penyewa lama dah keluar dah... sebabnya, En Suami kena pindah KL... end of year, sume family ikut sekali... kalo ikutkan agreement, tgh tahun ni baru dia abis agreement ngan we all... tapi nak buat cemana kan, dah kena pindah... bukan sesaja...

Nak dijadikan rezeki, masa diaorang sibuk kemas2 nak pindah, ada lah hamba allah ni yang dtg tanya nak cari umah sewa... memang masa tu kitaorang dah sampai pun Msia... tapi takderla iklan nak cari penyewa ke apa ker... sebab org yang tgh sewa masa tu lom kompom tarikh beno nak pindah angkut barang... tapi disebabkan penyewa baru tu beria2 nak booking dok umah tu jugak, kami pun takder cari orang lain dah... lagipun, tak lama lepas tu, dah nak balik Kuwait semula.. kalo boleh setel sume sebelum balik sini, lagi senang la hati kami kan... boleh deal sendiri n jumpa sendiri dgn orang yang nak sewa tu...
so, weekend last sebelum balik sini, kami patah balik ke Manjung... tengok condition umah yang dah kosong n terus jumpa bakal penyewa baru tue... sambil2 tu kami repair la benda2 kecik yang ada problem... tukar lampu terbakar... tukar selak tingkap yg tercabut... tukar tombol pintu bilik yang dah jammed... tukar tombol pintu dapur yang dah ketat n payah nak bukak dia punyer kunci... kami duplicate gak, lagi satu set kunci umah tuk bakal penyewa baru...

Kami nak ucapkan bebanyak terima kasih kat Kak Zura n En. Khairul sebab jaga umah kitaorang dengan baik sekali... masa aku tinggal ritu, ada la sket pokok2 bunga... tapi Kak Zura yang baik hati, tinggalkan jugak sket bunga2 n pokok2 yang dia tanam... ehehhe... pokok palm yg dah saiz sedang beso pun dia tinggalkan... dua batang plak tue... mekasih bebanyak yer Kak Zura... lebih kurang mintak halal segala la urusan kita selama ni yer... Actually, masa aku tinggalkan umah tu, mmg aku tinggalkan sekali dengan langsir2, set bilik tido master bedroom n almari TV... sume still dalam keadaan yg baik... day curtain aku yg memang dah uzur masa aku tinggalkan tu pun, abis digantikan balik oleh Kak Zura... dia kater pas basuh dah koyak...dia tak sampai hati nak tinggalkan gitu jer... before ni, aku mmg dah pesan... kalo koyak, buang jer... jgn ganti2... sebab aku tau, benda tu dh lama dah... dah nak reput sebab dah berhujan berpanas... so, kalo dia jahit baru pun, nanti bukak jer n bawak masa pindah... tapi dia tinggalkan jugak... mmg sangat terima kasih la yer kak... alhamdulillah... moga akak sekeluarga murah rezeki... :)

Dapur kesayangan aku pun sume in good condition... oven n dapur built in tu pun dia jaga dengan baik... aku harap2 penyewa baru nanti tu pun jaga elok2 camtu la... masa pi Manjung tu, kami pegi jugak umah penyewa baru tu... tgk, diaorang pun ada tanam2 pokok gak... elok teratur... dalam umah pun ok jer... cantik berhias... mudah2an nanti dia jaga elok2 gak umah kami... umah yang diaorang sewa skang ni, nak kena jual... owner nak jual... sebab tu diaorang kena cari umah lain... kitaorang pun dah mintak tolong diaorang tlg jagakan umah tue... buatlah macam umah sendiri... apa yang ada tinggal tu, pakai ajerla... cume tlg jaga jer... mudah2an sume ok la... layan jerla gambar teratak buruk kitaorang yang dah kosong nie...

Pokok pisang hiasan... masa aku tinggal, lom berjantung lagi... ehehe... dari 1 anak kecik, nie dah beranak pinak jadi 3 anak dara... anak yg kecik2 ada lagi sekeliling dia... :)

Depan n halaman...


Lampu ala2 antik la konon...


Ruang tamu...



Dapur kesayangan... miss u bebeh...


Okla... nak titun dulu... nanti ghajin, bebel lagi... sekian, wassalam...

4 comments:

  1. Cantiknya umah,zura sukala design umah camnie ringkas dan kemas~!!
    Paling best kt kitchen sb ada kabinet pasang siap ngn oven skli!!~Syorga tue leh wat cake ajer..hehe

    ReplyDelete
  2. salam aymy..
    alhamdulillah aymy dpt penyewa yg pndai jg rumah..cantik umah aymy, ada laman rumput, sukanya. tgk dapo tu tingat kat dapo kt umh akak gak kt msia kaler sama, designpun lbihkrg..cuma kt tmpt oventu akk letak petiais.
    re:bby mufid skang buleh angkt2 kaki je, ntah senaman pe ntah..hehe

    ReplyDelete
  3. Salam akak,
    cantiknye umah akak.. untung kalau penyewa jaga elok rumah kan :)

    ReplyDelete
  4. Zura: umah ni kosong jer... kalo ader brg, nampak semak ler sket... ehehhe... tp mmg dapur tu kesayangan la... ehehe....

    K Zaiy: yerla kak... mmg legalah diaorang jaga ngan elok... penyewa baru ni, taktau la... harap2 ok jugak... peti ais ayu tu, sebelah oven tu je...

    Ijan: tula, rezeki dia jaga ngan elok... :)

    ReplyDelete