Pages

Sunday, March 14, 2010

Sibuk or pura2 sibuk? ....

Salam...
Selamat pagi Ahad... lama betul tak masuk entry... agak sibuk plus pura2 sibuk... ehee... tu yg lama tak muncul2 tue... benonya, lama tak men masak2 sangat...

Minggu2 lepas, ada la wat karipap sket... popia goreng sket... pastu, masak ntah apa2 ntah... dah lupe... tapi sumenya men cecampak jerla... pastu, ni ada tart yg aku BELI... Pecan caramel tart n Almond tart... suke sgt Almond tart tue... teringat mama tercinta kalo makan tart nie... sbb dia pon suke sgt Almond tart... sesapa yg ada resipi tart yg ala2 gini, please let me know yer... dah cube few resipi Almond tart nie... tapi tekstur tak berapa best... cam keras nak jadik semekut... yg ni, takderla keras sangat tekstur dia... cengkerang dia keras la... tp yg tgh dia tu, lembut sket dari tekstur biskut... pecan caramel tart ni lak, not bad la... tapi agak manis n aku prefer Almond tart tue...

Almond tart...


Pecan Caramel Tart...


Homemade Pizza ni plak minum petang ari apa ek? lupa aja kejer aku nie... hee... wat sket jer pun... medium size... topping plg simple sebab kalo mcm2 atas tu, kanak2 tak makan... sume dikoreknya nanti... wat bazir jer... so, just sapu sos dia... homemade. jugak .. pastu, tabur cheese, ayam cincang , sosej ayam & capsicum ... sekejap jer dah licin ... alhamdulillah... saja wat sikit jer... so that, sekali hadap leh clear sume... kalo tak licin masa tu gak, kang balik2 aku jugak yg dok ulang2 makan... tu yg malas tue...

Sebelum masuk oven...


Selepas...


Tu jerla update wat masa nie... nanti ader citer2 lain, update kemudian... sekian, wassalam...

No comments:

Post a Comment