Pages

Monday, April 05, 2010

.: It's Positive, Syukur Alhamdulillah & Citer masak2 :.

Salam...
Selamat petang Isnin... esok start la rutin lama balik... rutin anto ngan ambik kanak2 naik bas... sejak balik dari umrah aritu, kanak-kanak ni memang dah start cuti sekolah... spring break 2 minggu... So, esok diaorang akan start balik sekolah... kanak2 ni memang dah tak sabo sangat dah nak pegi sekolah sebab, boleh main kat sekolah... ummi dia plak yang liat sebab dah syok cuti lama... since pergi umrah n sambung lak cuti sekolah 2 minggu... dah lama memalaskan diri... ehehehe...

Citer bab kanak2 nie... sebenarnya ada berita baik yang nak dikongsi bersama... ehehe... Irfan akan dapat adik... insyaallah... tapi nak citer banyak2 pun still awal lagi... baru 5 weeks + ... So, ini jerla yang mampu dikongsi bersama... apa yang mampu didoakan, agar baby ni membesar dengan sihat dan sempurna... semoga semuanya dipermudahkan & selamat semuanya hingga selamat melahirkan... Amin...

Positif tapi still kelabu2 asap...


So Tiny... 7 mm @ 4 weeks + ...

O.k, back to citer masak2... sejak dua menjak ni memang malas betul nak main masak-masak... badan ni cam yoyo... kejap naik... kejap turun... letih la makcik... ehehe... masak sket2 jer... last week, ada la masak sizzling yee mee... stok yee mee ada sket lagi yang angkut dari Msia ritu... nyum nyum nyum...


Pastu, Jumaat lepas saja suruh Ita & Family datang lunch kat umah... diaorang sefamily balik dari umrah hari Rabu pagi... tup2 tanya, hari Ahad dah nak back for good... mmg dah tau diaorang nak balik dalam masa terdekat ni... tapi taktau tarikh... tinggal berapa hari jer dia nak packing2 & kemas2 umah kan... so, ari Jumaat tu jerla ada masa terluang sket nak main masak2 sebab Mr I cuti kan... sambil2 tu, dia tolong kemas2 umah... tq yer laling... :) mujur jugak Ita takde plan nak kemana ari tu...

Memang aku takder masak beria pun... just masak nasi lemak, sambal bilis, sambal udang, ayam goreng berempah & eksesori lain nasi lemak jerla... simple2 jer... Ita datang lak, bawak kek batik n kuih seri muka pandan... sedapnya la... Mr Lim sefamily yg duduk satu buliding ni pun dtg gak... bawak ikan terubuk masin n kambing panggang ... sebab kitaorang pun dah tak sempat nak wat majlis farewell ke apa... just makan2 gitu jerla... kuih muih apa pun aku tak buat... just beli vanila butter cake sebijik... pastu, buah2... coklat2 tuk kanak2 & aiskrim... mmg kali ni, sume main beli jer... mmg malas tahap oltromen... sian plak ngan tetamu tue.... ehhee...

Ayam goreng berempah ... serdak dia ni, kena ngan nasi panas... shedappp...


Eksesori owg malas...


Masa aku tulis entry ni Ita & Iwan sefamily dah pun on the way balik bumi Malaysia tercinta... flight diaorang patut tengah malam tadi... tapi delay pagi nie... insyaallah sejam dua nanti, selamatlah landing bumi Msia ... pasni, takder la kawan aku nak main masak2... ilanglah aku sorang jiran yang aku dah anggap cam adik... yang sgt baik tu... huhhu... sedih... tunggu plak la, jiran baru yang akan ganti masuk umah Ita tu, yang jugak2 kawan2 sekroni secompany la... makin bertambah la malas aku nak main masak2... sebab takder kawan tukang makan... ehehe...

Sampai sini dulu... nanti ghajin cek tulih lagi... taktau la bila kan... sbb asyik malas ajer... ehehe... Sekian, wassalam...

8 comments:

  1. Aymy,
    Congrats for your whole family sebab nak bertambah sorang lagi ahli :-). I doakan semoga anak yang dikandung selamat and Ummi dia pun sihat walafiat :-)

    ReplyDelete
  2. tahniah ayu...yeay irfan nak dapat adik!!! take care ye...jgn ngences lebih2...syian kat baby...hehehee

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah dan tahniah!!! insyaallah tak lama lg irfan akan dpt kawan! moga dipermudahkan segala urusan hingga tiba saat kelahiran...!

    ReplyDelete
  4. tahniah aymy!!
    akak tumpang seronok gak. ni made in kuwait lah ye..hehe..
    nnti story la pglman buat umrah tu klu berkesempatan dan masih larat. time2 ni mmg malas kan...take care yer.

    ReplyDelete
  5. salam kenal. aymy, akak dah cuba moist choc cake. mmg sgt sedap satu family suker. thank u for sharing d mabeles recipe.

    minta izin nak share kat diari akak yer. Take good care urself n baby. Semoga Allah merahmati Aymy sekeluarga di sana...

    ReplyDelete
  6. Kak Myn LG: Tq kak... mudah2an sihat semuanya... amin...

    Fiza: eheh... tenkiu kak... tu la... nafsu makan ni menjadi2 betul... agagga... stress la gini... :)

    Ita: terima kasih Kak Ita... doa2 kanlah yer kak... sume selamat...

    K Zaiy: tenkiu kak... hehhe... made in Kuwait... sib bek bukan made in china... hahha... akak nk tau apa2, pasal umrah, akak PM saya yer... emel kat ayu_yus@yahoo.com ...

    Eliza: alhamdulillah... jadi yer kek akak... sila2 amik... jgn segan2... post memang tuk dishare sama2...

    ReplyDelete
  7. salam ayu,

    salam perkenalan, Saya Zura wife Mady, bakal jiran baru ganti Ita. Lama dh saya follow blog Ayu ni, segan nk sapa jek... bab kwn main masak masak tuh, saya rajin makan, tu confirm.. masak rajin dlm hati je la slalu nye sbb kurang kemahiran . harap nanti sudi bg tunjuk ajar.. Anyway.. Tahniahand good luck dgn kandungan ke tiga.. :)

    ReplyDelete