Pages

Tuesday, June 08, 2010

8th Anniversary, nasi kerabu & makan2 lagi...

Salam...
Kembali bersiaran setelah lama memalaskan diri... giler malas... nak buat apa pon rase malas jer... rase nak tido ajer... orang lain peknen, morning sickness... aku takder morning sickness... tapi aku kena mabuk lain... mabuk malas, mabuk tido n mabuk makan... adoila... ni baru nak warming up merajinkan diri... tu pon pas dah sakit sangat jiwa ni, tgk umah cam Titanic karam... huuhu...

Sambungan citer2 jalan2 ke Disneyland Paris, London & Istanbul sambung nanti la yer... citer makan2 dulu...

26 Mei ritu our 8th anniversary... Alhamdulillah, syukur atas limpah kurniaNYA... takder wat apa pon... kek pon beli jer... memang teringin nak makan kek beli... Fresh Fruit Cake...

Tapi, tak best sangat... sebab rase kek tu cam dry jer... cream dia pon tak meriah... so, cam nak tercekik jer rasa makan kek nie... kering sgt... ada2 jerkan aku nie... ehhee...



Malam tu, merajinkan diri sket la masak nasi kerabu... bukan apa... banyak sangat eksesori dia... tu yg jadi leceh tu... mmg sihatadahal, ni la nasi feveret aku... tapi nak merajinkan diri tu, adoila...
Eksesori dia malam tu biasa la kan yg basicnya sayur kerabu, kuah cili, kuah kuning n ikan... Pastu eksesori tambahan dia... solok lada, ikan goreng celup tepung, ayam & hati ayam goreng berempah, telur masin n kopok ikan...

Ambik ko... penuh pinggan... nasi pun tenggelam tak nampak... ehehe... layanzz....



Hadiah Anniversary? ehheeeeee.... masa jalan2 Paris n London ritu dah macam2 aku sambar... Enbeg, sunglass, jam tangan & perfume... giler kentang... cukup tuk semua event sepanjang tahun... so, aku takmo dah hadiah... sian poket Mr I... ehee... tapi ada gak plan nak beli brg keperluan bersama... share2 beli... tapi tgh dok survey2 lagi la apa nk dibeli... last year kami dah beli Wii tuk anak2 kan... thn ni, lom beli lagi... survey2 dulu... =)

Ni plak, masak2 bila ntah...

Kuey teow sup... kuey teow import dr Msia... pesan kat Kak Ida... Mr Zubir yang bawak balik sini... tq for them... ilang kempunan makcik nak makan kuey teow... sini mmg takder jual kuey teow yea...


Nasi ayam cecampak...

Tu jerla... kisah masak2 kali ni... rajin sok sambung lagi... tatitu... wassalam...

No comments:

Post a Comment