Pages

Sunday, July 04, 2010

Makan2 Besday Double I

Salam...
Selamat malam Ahad... kembali bersiaran after menyibukkan diri dengan agenda kanak2 ni... takder apa pun... Ari Jumaat baru2 ni just wat makan2 sket tuk kroni2 yg tak berapa nak kerat ni... wat makan2 pas semayang Jumaat... benonya, makcik tak retilah nak masak bebanyak... masak... taktaulah apa rasa... hentam n belasah ajerla... jangan ada yg sakit perut udah... kalo tak, naya makcik... huhuhu...

Few days before, biasalah... sibukla sket... ngemas serba sket umah yang macam Titanic karam tu kan... ala kadar jerla kemas pun... makcik sakit pinggang... ehhe... Menu tuk aritu, simple ajer... Nasi minyak hujan panas ngan eksesori ayam masak merah, daging masak hitam & jelatah... pastu, wat karipap sket ngan agar2 laici... air just bancuh sirap bandung... pastu, potong buah sweet melon ala2 honeydew tu... tu jerla yang mampu nak masak2 pon...

Tapi, tetamu yang dtg tu pon, bawak memacam gak... si Ema bawak donut lembut marbeles & dadih stoberi... Yan plak bawak kuih ketayap... punyalah banyak depa bawak... cam nak wat kenduri... ehehe... tq so much... ♥ u olls... =) Anyway, gambo makanan mmg tak sempat nak snap pon... terlupa pon yer... ehehe...

Layan jerla gambo agenda makan2 ritu...

Wif Kek...


Goodies bag for kids...


Wif Gifts...


Wif frens...

Potong Kek...

Kaum Ibu... Lina, Me the debab, Ema & Zura...


Kaum Ibu & bapa yg dok borak2...


Terima kasih bebanyak pada kawan2 yg sudi datang memeriahkan majlis serba kekurangan tu... mintak ampun & maapla kalo layanan tak memuaskan & semua serba serbi kekurangan... jangan la serik nak datang umah lagi ek... bebila free, mai la dtg bawak anak2 main2 kat umah ni... sambil tu leh borak2 & minum kopi...

Sekianlah citer minggu lepas... wassalam...

3 comments:

  1. Happy belated birthday to preety girl n handsome boy! Cantik birthday kek tu... betul tu aymy bila nak wat mkn2 ni nampak sikit je yang nak di masak tu tapi persiapan bahan dan tmpt tu yang lebih banyak kan...mana nak ngemas bagai semuanya atas batu jemala patik kan..kikiki

    ReplyDelete
  2. happy birthday to the gurl n the boy..

    ReplyDelete
  3. Kak Ena: tu la kan... yg nak ngemas2 bagai tu la rasa nk pengsan... ehhee...

    Pearl : tenkiu...

    ReplyDelete