Pages

Friday, September 24, 2010

Back To School & Cuaca ...

Salam...
Salam 15 Syawal... cepat betul masa berlalu meninggalkan kita... pejam celik, pejam celik dah 15 Syawal... Alhamdulillah, puasa sunat Syawal telah pun selesai pada 10 Syawal yang lalu... disebabkan tahun ni puasa penuh, so takderla puasa ganti yang perlu dibereskan... maka, cepatlah sedikit selesai...

Setelah 3 bulan bercuti sekolah sempena Summer pada tahun ini, 14 September bersamaan 5 Syawal, kanak2 dah back to school... maka tinggallah semula umminya sorang2 di rumah... tahun ni, masuk tahun ke-3 Irdina akan bersekolah di sini... manakala Irfan pula akan masuk tahun ke-2...

Siap2 nak pergi sekolah...


Abah aja yang hantar... Ummi tak larat nak ikut... panasss... hantar masuk kelas, terus abah pun balik... diaorang tak heran pun... dah kenal kawan2 kan...


Beg sekolah sendiri pilih...


Irdina memulakan sessi persekolahan Year 2 manakala Irfan Year 1... Kalau di Malaysia semuanya bermula Januari... di sini bermula after Summer which is around September... that's means few months earlier lah kan... So, kalau di Malaysia, Irdina still akan masuk darjah 2 Januari nanti ... cumanya, di sini Irfan lompat setahun kelas... kalau di Malaysia, sepatutnya dia masih di Pra Sekolah aka tadika pada tahun hadapan... tapi di sini dia dah masuk darjah 1...

Tahun ni, terasa macam musim panas agak panjang... entahlah... kalau tahun lepas, tatkala kanak2 kembali ke sekolah, cuaca panas dah terasa berkurangan... but, this year, till this day, still cuacanya masih terasa panas... cumanya, agak berkurang sedikit berbanding Ramadhan tempohhari... so, dijangka winter tahun ni pun, agak sejuk berbanding tahun lepas... sejuk pun takderlah sejuk sampai bersalji tu kan... ehehe... tapi last year yang dikatakan tak berapa sejuk pun, minimum punya temperature still reached around 2-5 celcius... It's may seem takderlah sejuk sangat kalau nak dicompare dgn cuaca kat U.S, Europe tu... but still, terasa sejuk sampai ke tulang... kalau nak compare dgn kadar sejuk dengan di Cameron, Genting or Bukit Tinggi tu, takder apa sangat pun... ehehe...

Sini mmg extreme weather la... kalo sejuk, mmg la sejuk... kalo panas, huhhh panas sampai boleh cecah 52 celcius... kalau cuaca sini humidity tinggi cam di Msia, mau dah basah lencun baju apatah lagi ketiak tu kan... sure meleleh peluh... ehehe... cuma sini, cuaca kering... so, kurang sket terasa berlengas badan tu walaupun dalam panas... but still, kalau panas sangat terasa jugaklah peluh sedikit... tapi, kepala memang sakitlah kalau expose lama bawah matahari... even, kalau ronda-ronda time malam pun, still terasa bahang tanah n jalan tu... memang still panas... tapi, kulit kena jaga la... kena sentiasa sapu losyen & lip balm... kalau tak, habis pedih dan gatal2 satu badan nanti dan bibir pun boleh merekah dan berdarah...

Masa 1st year sampai sini, tahun 2008 winter agak sejuk sedikit berbanding pada tahun lepas... tahun lepas, kurang sikit la... tapi pada kawan2 yang sampai pada tahun 2007, diaorang kata lagi sejuk masa tu... reached -2 celcius... huhuhuu... sejuk you... panjang umur, we'll see hows winter this year... bukan risau apa winter nanti, risau sebab time tu daku dijangka baru bersalin & dalam pantang... abis la kembang segala urat daku nanti... pastu kang, asyik lapar jer sebab sejuk kan... so, kalau time pantang berat tak turun banyak, jgn salahkan daku yer... ahahaha, alasan la tue... jangan pulak tak turun langsung, pengsan daku dibuatnya nanti nak start over program diet... :)

So, for those friends yang akan first time merasa musim sejuk di Kuwait, welcome... kalau dah ada sini masa tu, boleh agak2la jenis baju sejuk yang nak dibeli kan... but, for those yang baru nak enter Kuwait within that time, semak-semaklah dengan ramalan cuaca & kawan2 yang dah ada kat sini untuk tahu keadaan cuaca masa tu... bolehlah prepare apa yg patut... especially for those yang bawak anak kecik kan... takut nanti, sampai jer di airport dah ketar tulang... kena pulak kalau bagi siapa yang tak tahan sejuk macam daku ni kan... walaupun lemak entah berapa lapis kat badan ni, tapi kalau dengan sejuk, daku memang kalah... meremang bulu roma... huhuhu...

Gambar ni ambik masa nak bertolak balik cuti ke Msia hujung tahun lepas... but winter tahun nie, nampak gayanya the size gonna be double la kan... nak buat macam mana... nasib badan... memang dah biasa pun, during pregnancy berat memang akan naik banyak... 20kg+ mmg dah haruss naik... cuma tengok nasib la, macam mana lepas bersalin nanti...


At Kuwait Airport...


Sampai sini dulu... hampir masuk Subuh,,, nak mandi2, nak solat... pastu kemas2 apa yang patut... wat bekfest apa yg ada... dah siang sket, time to ronda2, jalan2, cuci mata & cuci poket... sales dah start balik... Ngeeeeee... sekian, wassalam...

Sunday, September 19, 2010

Makan- Makan Raya ...

Salam...
Selamat hari Ahad... bermula minggu baru... diam tak diam, my pregnancy dah masuk trisemester... dah 29 minggu... badan pun makin letih, penyakit malas pun boleh tahan... :) rasanya pregnant yg lepas2 pun tak macam nie... sedangkan yag lepas2, lagilah kan... bekerja office hour... balik rumah, sambung kejer rumah... tapi takderla rasa kemalasan yang amat sangat... kali ni, memang terasa la sangat malasnya... walhal, seharian duduk di rumah sahaja... boleh kuak lentang dan melepek ikut sesuka hati... tak payah rushing or bersiap2 nak ke tempat kejer... ermm... heran jugak kan...

So, kita sambung cerita makan -makan raya... raya kedua, kami berempat Zura, Yan, Lina n myself setuju nak buat makan sesama sendiri jer... bukan apa, takut habis awal sangat suasana raya... ehehe... jadiknya, Zura yang sangatlah memahami keadaan daku ni , sudi mengofferkan diri tuk hosting agenda makan2 nie... kami pakat2 la masak sorang sikit tuk memeriahkan suasana... jadikla kan... yang penting dapat berkumpul dan merasai suasananya kan...

Di antara menunya...

Satay, Kuah Kacang, Nasi impit, Nasi Lemak & Eksesori, Ayam goreng berempah, Sirap Bandung Soda by Zura... Mee Kari & Kek pisang by Yan... Lemon Chicken, Agar2 & Samosa by Lina... Kuah Lodeh by Siti... Laksa, Rendang Ayam & Kek Pelangi by Me... Alhamdulillah... rezeki...



Di antara tetamu yang hadir... Tuan rumah yg comel lote bertudung maroon (Zura)...







Ada juga jemputan open house yang kami terima... kami cuba menghadiri selagi terdaya open house yang diadakan... bukan sebab daku malas masak yer... ehhee... tapi, saling kunjung mengunjung dan ziarah menziarahi kan amalan yang baik... boleh mengeratkan silaturrahim...

So far dah 2 open house yang kami attend.... satu di rumah Kak Linda... satu lagi open house umah Siti + Kak Ina ( mereka ni umah sebelah menyebelah)... kedua2 open house ni, kami pergi lewat sedikit... sebab, daku puasa ... lepas solat maghrib, barulah kami ke sana... masa di rumah Kak Linda, kebetulan dah nak balik barulah Zura, Ayu n Lina sampai... tak sempat nak berbual panjang... sebab kejarkan masa tidur anak2 sebab mereka dah mula bersekolah... maka tak sempat la nak bergambar apa di rumah Kak Linda... di rumah Siti & Kak Ina, kebetulan Yan , Ayu & Kak Dida pun dtg lewat... jadinya, sempat jualah kami berborak2 sambil menjamu selera...

Gambar ni, aku amik via fb Yan... halal yer Yan... sebab, daku tak bawak kamera...

Sebelum berangkat balik... Tuan Rumah Kak Ina berbaju Kuning & Siti bertudung purple...

Triple Mak buyung... Siti bertudung purple selaku tuan umah... Ayu bertudung coklat dijangka due dulu, diikuti Siti n Me... daku yg bongsu nak due, tapi daku yg beso sekali saiznya... ehehe...


Terima kasihlah atas kunjungan kawan2 dan jemputan open house... moga bertambah erat silaturrahim sesama kita... episod raya, dah suram sikit la... sebab anak2 dah start sessi persekolahan 2010/2011... maka, daku akan sibuk semula dgn rutin persekolahan mereka... dah lama sangat bercuti, bukan setakat nak adjust dgn aktiviti anak2nya... tapi penting jugak nak kena adjust dengan aktiviti umminya... ehehe... sampai sini dulu... sekian, wassalam...

Wednesday, September 15, 2010

Salam Syawal & Aidilfitri...



Salam...
Salam Syawal & salam lebaran... sempena bulan mulia ini, kususun sepuluh jari... memohon ampun dan maaf atas salah dan silap... dah jarang update blog, nak karang ayat pun daku semacam dah lupa... :)

Let start dengan kisah puasa anak2... Syukur ke hadrat Ilahi, kedua2 kanak2 riang tu dapat berpuasa penuh sebulan Ramadhan... Irdina @ 7 ys n Irfan @ 5 ys... actually, this year dah 2nd year diaorang berpuasa... tapi tahun lepas tak dapat penuh sebab sessi persekolahan 2009/2010 start pertengahan Ramadhan... budak2 kat sini, bukannya puasa pun... kesian pulak dekat diaorang bila kawan2 yang lain bawak bekal segala n duduk2 makan time rehat... karang melangut pulak anak2 tu... so, bila start sekolah diaorang tak puasa... bawak bekal macam biasa... tapi weekend, diaorang akan puasa macam biasa... lagipun, last year masing2 baru 6 & 4 tahun... so, praktis pelan2 ok la kan... but still, Irdina dapat puasa 19 hari n Irfan 16 hari tahun lepas...

Tahun ni, bernasib baik sebab sessi persekolahan 2010/2011 bermula selepas raya... Alhamdulillah, mereka berdua dapat berpuasa penuh... 1st day & 2nd day, Irfan ada jugak sekejap2 tanya waktu berbuka... mujurlah abahnya balik seawal 2 ptg sepanjang Ramadhan... bolehlah jugak melayan kerenah anak2 untuk elakkan diaorang terasa bosan... takder istilah puasa separuh hari buat diaorang nie... sebab memang tak ajar dari mula... kalau diaorang mengeluh letih lekas2 distract dengan aktiviti lain... kalau tak pun, suruh mereka tidur sahaja... tak pernah let them know kalau dah tak larat, boleh puasa half day macam zaman daku kecik2 dulu... :) Alhamdulillah, dapat jugak bertahan hingga ke akhir...

Ni lah muka last day bangun sahur...



Persediaan raya tahun ini serba sederhana... ada pronya beraya diperantauan nie... walaupun, sedih juga di hati mengenangkan keluarga dan sahabat handai di tanahair, namun yang baiknya di sini, segalanya sederhana... kalau di tanahair, ada yang berlumba2 inginkan serba baru... pakaian, kasut, tas tangan, barang kemas, alat solek, perabut & hiasan rumah, cat rumah dan sebagainya... sehinggakan kereta juga tukar baru semasa menjelang Aidilfitri... :) di sini, segalanya sederhana... mana yang ada, pakai sahaja... cuma tahun ini tak dapatlah berbaju bertema melayu kerana baju kurung ummi mereka ni dah tak selesa dipakai ... jadinya, inginkan sedondon semuanya terpaksa pakai baju versi padang fasir... ehehehe...

Untuk baju raya kanak2 versi biasa aka baju jalan2, kami di sini bernasib baik... sebabnya sales tak putus2 sepanjang tahun... redanya cuma seketika, sebulan dua sales akan bermula lagi... sales di sini bukan seperti di Malaysia, yang kadangkala helah semata... harga dinaikkan seolah2 sales bukan main hebatnya... sales di sini agak telus... pakaian berjenama, boleh diperolehi dengan harga yang sangat berpatutan... yang sesetengah jenama ini, takkan dapat sales/harga sebegitu rupa di Malaysia... Jadinya, setiap kali sales kami akan beli sehelai dua... jadinya, menjelang Aidilfitri adalah juga sedikit yang masih belum dipakai... makanya jadilah baju baru buat kanak2 tu... baju ummi & abahnya, pakai aja mana yg ada... :) Bezanya di sini, sales tak banyak di bulan Ramadhan... jadinya, kalau sales menjelang Ramadhan, baiklah beli sedikit keperluan... jgn ditunggu sales sepanjang Ramadhan, takut hampa jika tiada...

Kuih muih raya juga sederhana tahun ini... tak ghairah buat seperti tahun lepas... sebabnya, pengajaran dari tahun lepas, umminya yang terpaksa makan sorang2 sampaikan menjelang Aidiladha masih ada kuih yang berbaki... jadinya, tahun ini buat 6 jenis sahaja dan juga dengan kuantiti yang sedikit... Di pagi raya, kami beraya di embassy... tanyakan pada cik suami, nak masak beria ke? katanya tak perlulah... cuma sedikit nasi impit, kuah kacang dan rendang daging... keesokan harinya pula, kami adakan makan2 sesama sendiri di rumah Zura dan Madi... Zura yang baik hati, menawarkan diri untuk jadi tuan rumah... so, kami pun pakat2 bawak makanan serba sedikit untuk jamu kawan2 dan tetamu yang datang... bukan buat open house beria pun, saja makan2 sesama kami untuk hilangkan rindu suasana raya... citer makan2 tu, daku sambung nanti yer...

So, ini ajalah kuih raya yang dibuat tahun ni...




Malam raya tu, tiba2 teringat nak buat kek untuk dibawa ke embassy... takder plan pun asalnya... tapi disebabkan sesi mengemas dan memasak habis agak awal, masih ada masa beberapa jam menjelang subuh, makanya buat jugaklah kek coklat moist simple ni untuk di bawa... malam raya, biasanya daku memang tak akan tidur... entah apa yg disibukkan pun tak tahulah... kadang2 bukan sibuk apa, takut terlewat jaga dari tidur dan kelam kabut esoknya... baiklah bersengkang mata tak payah tidur... lepas balik dari embassy dan solat Zuhur, sambunglah tidur... :)



Acara pagi raya... selepas mandi, sarapan & siap2 pakai baju, kami pun skype dengan keluarga di tanahair... lepas skype, barulah siap2 tuk bergambar sekeluarga... solat sunat Aidilfitri kat sini, bukan macam di Msia... lewat sket mulanya... kat sini, selepas solat subuh, terus akan sambung dengan solat sunat Aidilfitri... so, jemaah tak payah balik ke rumah dan datang semula ke masjid... jadinya, seawal 6.00 pagi semuanya telah selesai... kemudian, sambung pula acara pagi raya di embassy... bermula 9.30 pagi... sekitar 11.00 pagi, kami dah pun bergegas pulang kerana nak kejarkan masa untuk En. suami menunaikan Solat Jumaat...

Dalam banyak2 wajah yg dirindui, inilah yg paling2 dirindui... My mama & Abah... Tema Hitam mereka tahun ini... :)


So, nilah beberapa keping gambar di 1 Syawal yang sempat diambil...

Sebelum ke embassy...


Di embassy...

Solat Sunat Aidilfitri di embassy...


Jamuan raya...


Teman makan semeja... Zura & Madi yang juga tuan rumah makan2 kami keesokan harinya...


3rd Syawal... baju raya, Khalassssss ( habis) .... ehehee... time to jalan2 pas puas makan2...


Sampai sini sahaja conteng2 daku kali ini... lain kali, daku cerita pula kisah berhari raya bersama teman2 yang tak balik raya di sini... kanak2 juga dah kembali ke sekolah... maka, umminya juga akan kembali sibuk seperti biasa... tiada lagi sambung tidur selepas subuh... ehehe... kalau nak sambung, kena sambung selepas hantar kanak2 naik bas ke sekolah... :) Jumpa lagi... Wassalam...

Wednesday, September 01, 2010

Sepi ke Menyepi?



Salam...
Salam penghujung Ramadhan... cepat betul masa berlalu... sedar2, Aildilfitri dah menjelang tiba... So, this year gonna be 2nd year raya di sini... alah bisa tegal biasa... tahun mula2 memang cam nak naik gila lah jugak kan... tapi thn ni, rasa biasa-biasa aja... serba sederhana... baju raya? takder baju versi melayu... baju thn lepas ada la... tapi dah basi... lagipon, dengan perut daku yg dah memboyot ni, baju kurung yg dibawak 2-3 helai tu dah macam sarung nangka... tapi still boleh pakai okeyy... cuma dah tak selesa n nampak comey kat tuan punya badan yg mmg tak comey ni... huhuhu... so, thn ni berabaya jerla nampaknya... loose sket... senang nak bernafas... ehehe...

So, balik to tajuk sepi... ehehe... bukan aku yg sepi ke apa... cuma aku yang menyepi... Ada kawan2 yang tanya... kenapa sepi jer... tak update... tak sihat ke... apa ke... selalu nyer kepoci ajer... ahahaha... thanks for concerns... alhamdulillah aku sihat2 aja... baby dalam perut ni pon sihat... Insyaallah, next week masuk 7 bulan ... Sebab dah lama dok sepi, entry ni panjang sket la... pasni, sambung balik menyepi... ehhee...

Firstly, dengan fizikal yang makin membesar ni, macam2 ketakselesaan lah kan... besar plak bukan sebarang besar... besar cam anak dugong... kalo si duyung, cantiklah jugak kan... ehehhe... nak kata letih, bukan letih sangat... nak kata sakit demam ke, pon tidak... tapi cam blues ajer... dari mengadap lappy, baiklah aku melepek tgk tv ajer... ahahah... perut ni dah boyot... tulang belikat n pinggang dah lenguh... tulang rusuk pon dah sakit sebab kena tekan dek perut yg membesar tu... badan2 tak selesa sana sini... so malas nak bertapa depan lappy lelama... itu la sebenarnya...

Mujurlah cik suami tak banyak komplen... masak apa yg sempat... mana yg larat... tak larat, order aja... tapi kdg2 tekak ni pon tak lalu/kdg2 takder idea nak order apa kat kedai tu... so, masak jugak ler cecampak yg simple2 aja... kejer umah pon sama... buat jerla mana yg termampu... tapi kdg2 mata ni sakit amat tgk umah cam tak hensem jer kan... tapi tak larat gak nak kemas segala n polish umah tiap hari... buat ajerla pelan2... walaupun cik suami memang tak reti bab kemas mengemas nie, but still kalau aku mintak tolong, dia akan tolong... tapi cara dia lah kan... tu yg kadang2 tu, biar ajerla... dari mintak dia buat, kang pastu aku kena buat balik semula... lagi buang karan... sok2 aku larat, aku buat la... ehhee... tapi bab masak memasak, hohohoho... mmg takder canlah aku nak makan air tangan suami... hihihi... heran gak aku kan, 5 thn study luar negara... naperlah tak pandai2 gak nak masak... the reason is, ada housemate dia masa study dulu yang dah pandai masak... so, dia tukang makan or tukang beli brg aja... huhuhu... sok2 aku dalam pantang kat sini, agak2 cemana la gamaknya kan... hehehe

Namun, aku sangat bersyukur ... walau cik suami tak pandai kemas umah, tak pandai masak, tapiii... dia tak pandai nak komplen sana sini... apa yang aku masak, dia makan... baju yg aku gosok, dia pakai... umah kemas, kemaslah... tak kemas, tak kemaslah... takder der nak komplen or bebel sana sini... kang aku dah letih, lenguh satu badan, dia jugakla tukang picit... alhamdulillah... sebab tu la... penat2 pon, kdg2 aku gagahkan jugak... sebab tau, cik suami selalu ada walaupun kaedah n cara dia tolong n bantu aku tu berbeza... hehehe...

Perkembangan saiz badan makcik... ahahhaa...

At 5+ months of pregnancy ... lihatlah pipi yg kembang semangkuk...



At 6+ months of pregnancy
...


Sangat rindu zaman saiz macam nie... gambar ni, sekitar Dis n Jan lepas... harap2 cepatla dapat balik ke saiz ni nanti... nak harap kurus, tak dapekla kan... dah spesis makcik ala2 pisang montel gitu... nak wat cemana kan... masa ni sekitar penghujung 50's kg... jadikla kan... as long it's 50's... sedap gak dengar angka depan tu kan... :)


Keduanya, dok sibuk ngan kanak2 yang dok cuti sekolah ni kan... cuti sekolah 3 bulan pon dah nak habis... lepas raya naik tahun baru... so kakak akan masuk Year 2, si adik akan masuk Year 1... lepas tu kang, busy pesen lain la plak... sepanjang diaorang cuti ni, pagi petang siang malam la dok berperang ngan diaorang ni kan... mana nak soh baca buku... mana nak wat workbook exercises... mengaji... Twice a week diaorang ada music class... so, skang ni tgh belajar piano... nak practice lagi... mana nak tgk 'tv'nya... main 'psp'nya... main 'wii'nya... main mainannya... segala macam la kan... jadual dia, ummi dia jugakla yg kena pantau...

kadang2 ummi dia pon terbabas gak... kelam kabut... ummi dia pon ada jadual nak tgk tv... kelam kabut la nak setel keje so that boleh melepek depan tv bila tibe masanya... ehehehe... sempena Ramadhan ni, legalah sket sebab takyah prepare lunch kan... sebab dua2 kanak2 tu still lagi berpuasa penuh sampai arini... alhamdulillah... takderlah terkocoh2 ummi nak paksa anak2 makan... tapi time sahur kang ummi jadi tarzan la balik... sebab diaorang makan punyala slow amat... kita ni takut diaorang tak sempat abis makan dah imsak... diaorang dok lengah2 lagi... huhuuhhu...


Reason lain, aku sesaja jer dok bertapa dlm dunia kecikku ini... no blogwalking & jarang2 update fb status... segalanya macam malas jer... kdg2 tengok plak status kat news feed fb tu macam2 segala pesen... yg update status sehari berjuta kali pon ada... yg status macam dialah hebat segala... yg status maki orang sana sini... status gaduh or dengki sana sini... yang gaduh laki bini... yang tulis status guna shortform sampai org nak baca pun nak fening n nak muntah sebab tak paham... macam2 pesen lagilah status2 yg extreme... tetiba aku rasa muak la pulak... kalau status santai2 tu, ok la jugak kan... so, aku malas nak jengah n amik port... aku tahulah kan, fb tu hak peribadi... suka hatilah nak tulih apa pon kan... dah tau, status awak tu satu dunia dok baca, so agak2la kan... bersederhana kan lebih baik... tetiba lak aku emo... agaknya sebab pembawakan budak ke apa? ehehee... Bila tgk keadaan macam tu, tetiba aku rasa cam nak duduk diam jer... ehehe... boleh ke gitu? :)

Sepanjang Ramadhan ni, ada la 2 kali ada majlis makan2 bukak puasa dgn kawan2... sekali kat kedai luar... sekali tu, kat umah Yan... majlis tu meraikan back for good Family Ema n Sabri ke tanahair... Alhamdulillah, Ema pon dah selamat sampai ke bumi Malaysia tercinta n sibuk kemas mengemas umah yg dah lama ditinggalkan... so, wat ler makan2 sket2... kami pakat2 la bawak juadah sorang sket... at last, jadiklah makan2 yg sangatlah meriahnya... byk betul makanan... puas la makan... korang dah penat tgk makcik bebel kan... meh layan gambo2 plak ... hehehe...

Menu sumbangan semua... tapi yg paling byk sumbang, tuan umah la... si Yan tu... dlm pantang pon dok gagah lagi... kagum tol... mekacih ye Yan...

Bihun goreng, nasi putih, kari ikan bawal, sambal udang, sambal terung, lemak cili api ketam, kangkung goreng belacan, sambal belacan, lamb grill, ayam percik, ikan sweet & sour, ayam goreng, karipap, cuppies, kuih lapis, puding jagung, bubur kacang n burger Msia... Amik kau, berderet... cam pasar Ramadhan Kuwait dah... ehehe...





Kaum bapa...


Makan, jgn tak makan... dua2 mak yong... tapi mak yong baju purple tu la kembang sekali... ahaha...


Lepak pas kekenyangan...


Sebelum berangkat balik...


Ni plak gambar masak2 aku sket... malas lor nak amik gambar... ehehe...

Lepat pisang kurun bile ntah...



Cucur badak n Cek Mek Molek... dah tinggal 2 ketoi jer... ehehe...


Karipap Kentang ...

Ayam Percik...

Yang ni plak, bukan jeruk aku yg buat ek... ehehe... Penang mari... Pengeposan hasil kerjasama Mak Ngah & Mak Teh ku... gara2 kesiankan anak sedara dia dok telan air liur... ehehe... mekacih yer Ateh n Mak Ngah ...


Okeyla... dah letih membebel... time to melepek again... pasni, hibernate la balik... sok2 pas raya, ada citer nak citer, aku citer la... kalo tak, dok diam2 sudah... ehehe... so, dikesempatan ini, nak ucapkan Selamat Aidilfitri tuk semua... Maaf Zahir dan Batin kalau tersalah kata, tersilap bicara & terguris rasa... Sekian, wassalam...