Pages

Monday, January 17, 2011

Diet oh Diet...

Salam...
Kembali bersiaran... curi2 masuk entry sebab little bos sedang tido pas minum susu... perkembangan terbaru, rumah still lintang pukang... operasi sembur menyembur belum selesai... sampai daku dah naik rimas & lemas...

Pendekkan cerita, daku sedang bekerja keras nak menurunkan berat badan... Kg's yg naik masa pregnant sangatlah dahsyat... berat sehingga nak melahirkan mencecah 87kg... serius, seram... memang paling berat la kali ni... pregnant Irdina 81kg, Irfan 84kg, Iman 87kg... nampak cam naik 3kg setiap kali pregnant... kalo akan datang, adakah 90kg? huhuuuh... ampunnnn... tapi, adakah akan datang? no komen... hanya masa dan Allah yg menentukan... :)

Jom tgk gambo sblum bersalin aritu... beberapa hari sebelum bersalin... serius segan nak tgk gambo sendiri... huhuuhhu... siapa yang ada sakit jantung, jangan tengoklah gambar nie... terkujut nanti...




Gambo terbaru... After 2 bulan melahirkan... gambar semalam masa makan2 kat rumah Lina... gambar ihsan dari kamera Lina... daku tak bawak kamera yg besar bagai itew... sbb tak cukup tangan nak bawak 'handbag' beso aka our little I ... Jeng jeng jeng...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




Ada progress ke tak? alhamdulillah, so far so good... turun pelan2 pun takper... yerlah, sepuluh bulan mengandung kumpul segala lemak2, takkan lah 2-3 bulan boleh balik ke saiz asal... naik berat masa mengandung pon dekat 30kg... takkan la nak hilang sekelip mata... azam tu kenalah jugak realistik kan... so, target daku nak kembali ke saiz asal dlm tempoh setahun... mudah-mudahan kan tercapai...

Nak kuruskan badan ni, memang kena kuat semangat... tak boleh seminggu kamu usaha, then, kamu timbang & tapi tak turun jugak, kamu give up dan terus makan2... kalo macam tu, sampai bila pun tak selesai... badan masing2 lain2... paling kurang kamu usaha lah sebulan berterusan... tengok hasil macammana... kalau kaedah kamu sesuai dengan badan dan betul, patutnya paling kurang sedikit pasti nampak hasilnya... kalau tak berhasil juga, pasti kaedah kamu tidak sesuai ataupun betul dengan badan kamu... lakukanlah perubahan pada mana2 yang patut dengan diet kamu... dan yang penting, usaha berterusan... kalo hari ni kamu diet, esok kamu makan, lusa kamu diet, tulat kamu makan... pi mai pi mai tang tu jugaklah... diet bukan bermakna kamu tak boleh makan kan... cuma kena jagalah...

Kawan-kawan kata daku dah kurus sket, but for me still long way to go... at least 15 kg to get rid... nak cun sket 17 kg to get rid...

Azam daku nak kembali ke saiz ini atau lebih kecik lagi... :P


Lepas ni, jangan plak sesapa gi tag produk2 menguruskan badan ek... daku tak berminat sebab daku dah ada cara yg tersendiri... biar lambat asalkan selamat... :P So, sesapa yang sekapal dengan daku, marilah sama2 kita berusaha... demi kesihatan yang baik untuk diri sendiri... sekian, wassalam...

6 comments:

  1. oh hooo... ada perubahan... tingkat usaha lg ayu, hehehe... chaiyokkkkk!!!!

    ReplyDelete
  2. stress sungguh nak diet tp musim sejok lapor sgttt!!

    ReplyDelete
  3. Ok la tu ayu...dah turun sikit kan......

    ReplyDelete
  4. dah ada perubahan dah tu ehehe.. sy pon tgh diet ni. jom usaha sama2! :)

    salam ziarah :D

    ReplyDelete
  5. Kak Ana: hohoohhoh... jauh lagi la kak... letih la... hihiih...

    Syerah: hihihihi... tu la pasal... sampai nak termuntah dah minum air kosong byk sgt...

    Kak Moi: alhamdulillah, dah turun gak 15 kg dari sebelum bersalin ritu...

    Nana: adoila, letih makcik... ahahaha... usaha tangga kejayaan... ngeee...

    Amal: Jom2 sesama... Insyaallah tgh tahun nanti Kak Ayu balik, kita jumpa... :)

    ReplyDelete