Pages

Thursday, March 24, 2011

Bermesra Dgn Unta & Sepetang Sabtu ...

Salam...
Disclaimer: Gambar dalam entry ni sume pakai hp sahaja... maka, agak kurang kualitinya... So, look at your own risk... kot2 ada yg kelabu mata, sakit mata, pedih mata or seangkatan dengannya... hihhii...

Outing ni kisah dua minggu lepas... masa kami gi outing dgn kroni Malakoff naik coaster... pegilah Jamal farm ni... unta la unta... daku tak bawak plak kamera masa outing tu... so, ni gambo yg tersempat nak snap pakai kamera... gambo lain takder... kena skodeng yg Lina n Kak Ida punya nanti...

~Ensemkah saya? ~



~Tukang jaga wif unta kesayangan ~


~Silau matahari~


Ni pulak kisah sabtu yang lepas... weekend lepas En suami kena masuk kejer... mula2 katanya nak masuk plant hari Jumaat separuh hari pagi atau petang... Sabtu memang kena kejer full day ... at last, Jumaat masuk plant sampai ke petang... huhuuh... tapi tetiba ari Sabtu tengah hari beliau dah call bagitau balik awal sikit sebab kejer2 penting dah selesai... so, bolehla bersiap2 kalau ada nak ke mana2... tapi disebabkan dalam kepala ni dah set tak boleh kemana2 ari Sabtu sebab En Suami kejer, macam malaslah pulak...

Tapi, kesian pulak anak2 hujung minggu terperuk di rumah sahaja... tanya budak2, mereka nak main pasir katanya... last2, kami ke pantai Fahaheel tu jer la... pegi pun dah petang... usai solat Asar... dapatlah mereka main korek2 pasir, kumpul kulit siput n kocak2 air laut... jadikla... ehehee....

~Bilakah turn saya nak main pasir jugak? ~


~Main masak2 ke? ~


~Lepas kocak2 air~


~Sepetang yang damai~


~Saya sudah pandai sembur... Brrrrrrrrr ~


~Kami ni duplicate kah? ~


~Sesiput kakak~


Dah gelap, kami pun masuk ke Al Kout... pusing2... anak dara ku terkenen2 Macaron kat Paul tu... mahal ya amat... seketul 1KD around RM11... kalau yg mini sedozen 3.95 KD ... korang kiralah sendiri... ehehe... ambik jugaklah yg mini tu sebekas... kasi derang rasa... sekali hadap, licin... dah 2 kali anak dara ku skodeng macaron ni, tapi daku asyik suruh KIV jer... konon2 nak cuba sendiri nanti... tapi tak buat2 jugak... sebab baking parchment dah abis... (alasan... hihihiih...)

~Mini Macarons ~




Kami solat Maghrib di masjid depan Al Manshar mall...


~Lena dibawah pohon kurma. Tunggu abah selesai solat~


Lepas tu masuk Al Manshar, dinner kat Chillis...



~Sup yg wajib diorder~


~Desert jugak wajib... biasa ambik molten cake... kali ni try choc chip brownies ... sedap sgt bagi kekacang lovers macam daku ni... ~


~ Sizzling Trio Fajitas... not bad la... sedang2 aja ~


~Set Fajita Quesadilla... tak best... too cheesy n muak ... ~


~Kids Pizza~


Lepas dinner, masuk kedai games carik cd... then, balik... minggu ni and akan datang outage dah abis buat masa nie... so, boleh kembali ke agenda weekend seperti biasa... takder dah catuan cuti... hihii... Sekian, wassalam...

3 comments:

  1. kak yong, kak ti syahdu la tengok gambar anak2.., tambah2 tgk iman.., tak pernah pun dukung dia. dina dan irfan pun dah lama sgt tak jumpa.. plus lagu kak yong yang shahdu ni.., mmg rasa nak leleh air mata lah.. :'(

    ReplyDelete
  2. kak, sedap xmacarons kt paul tu? ayu tgk mhl nk mamfuss trus xjd bli..hahahaha! kt DD murah jer... sedap lak tu..klu g avenue xmiss beli...huhuhu...

    ReplyDelete
  3. Kak Tie: Jangan sedey2... Insyaallah, panjang umur kite jumpa nanti yer...

    Ayu: PAUL sedap jugak... tapi mmg D&D murah dari PAUL la kan... tapi bolehla kalau nak try rasa kedai lain2 kan...

    ReplyDelete