Pages

Sunday, March 06, 2011

Cuti sedikit panjang...

Salam...
Selamat sejahtera... Selamat pagi Isnin... Kali ni entry family outing... rasanya dah lama tak ada entry keluar pusing2 cuci mata... bukan apa, selalu keluar terkejar-kejar... sebab En Suami yang cutinya di catu buat sementara kerana ada outage di Plant... Tapi sempena Kuwait's Liberation & National day last week, dapatlah jugak beliau cuti lama sedikit... So, adalah masa kami anak beranak nak bercanda lebih sedikit dari biasa...

Hari Jumaat kami ke Avenues Mall & Lulu Shuwaikh... Sabtu kami ke Kuwait City & Seaside Salmiya... Ahad kami ke Restaurant Oriental Cuisine di Kuwait City dan sebelah malamnya kami dijemput dinner kat rumah jiran atas kami ... TQ to Zainul & Syerah sebab sudi jemput kami buat entah berapa kali dah...Alhamdulillah...

Nampak macam tak adalah banyak sangat tempat yang kami pergi dalam sehari kan... tapi yerla, berangkut dengan anak kecil... memang agak melecehkan... dengan segala barang2 baby & stroller... packing macam nak balik kampung... ehheee... dah lama tak ada anak kecil, memang terasa leceh la jugak pada mulanya... tapi sekarang dah biasa dah la...

Sempena Liberation & National day ni, sambutan memang macam pesta... silap haribulan boleh terperangkap seharian di tengah jalan... diaorang ni dah semacam budaya... main tembak pistol air, baling belon air dan berjoget2 lambak di tepi2 jalan... terutamanya golongan kanak-kanak & remaja... kalau tahun-tahun lepas, bukan setakat air, spray foam tu pun diaorang main... tapi tahun ni, kerajaan dah kawal sedikit... kalau tak, berhenti di traffic light, berjaga-jagalah... kalau pintu kereta tak berkunci dan anda bernasib kurang baik, habis dibuka kereta dan di spray dengan buih tu... nak marah pun tak boleh... nak kata apa, negara ni diaorang yang punya... huhuuhuhu... sebelah malam, biasanya ada pesta bunga api... tapi kami tak adalah tunggu sampai malam pun, dah penattt...

So, cuci-cuci mata ajerlah dengan entry kali ini okey... nanti kita sambung cerita lain pulak...

SABTU

~Lunch @ McD... ada lagi makanan lain... ni from McCafe ... cemana nak kurus :P ~



~Kat playground luar McD ~



~Kesayanganku ~



~ Amboi sukanya dia dapat main kat luar ~



~ Me, Latest~



~ Masa jalan2 kat luar, tiba-tiba je muncul ~



~ Siap sedia nak cari mangsa~


AHAD

~ Tunggu order @ O.C aka kedai makanan Thailand ~


~ Sabar yer ~


~ Pulut durian... sedappp sangattt ~


~Pengat pisang ~


~ Clear soup noodle wif fishball ~


~Seafood hotplate ~


~Nasi goreng ayam ~


~Nasi goreng ikan masin... besttttt ~


Sekian, wassalam...

1 comment: