Pages

Monday, October 17, 2011

Bukan sekadar buat cekodok... MENEMBAK Riffle pun boleh...

Assalamualaikum...
Seram tak dengar tajuk? Eheee... Gimick jer lebih... Memang betul tau, mommies ni bukan just pandai buat cekodok or main masak-masak jer... menembak pun boleh... jangan main-main okey... Biasanya entry makan-makan, masak-masak or jenjalan... Kali ni, lain sikit... Jenjalan bersukan...

Alkisahnya, Jumaat lepas adalah hari bersukan bagi Malakoff staff & kroni... So, kali ni adalah aktiviti menembak di Shooting Range Complex... Somewhere dekat 6th Ring Road Expressway... Daku ingatkan kaum bapa jer pun yang nak menembaknya... rupanya kaum ibu pun dipelawa untuk turut serta... Masa En. Suami tanya nak joint ke, daku pun taktau nak jawab apa... Menembak? Apa ke halnya daku nak tembak? Tapi sounds interestinglah kan... So, bila Lina dan Zura pun nak joint sekali, daku pun dengan jiwa kental pun sign jugak la borang yang dah diisi En. Suami...

Masa tunggu turn tu, takderla perasaan apa-apa pun... Dok intai orang punya result menembak tu jerla kan... Tapi bila dah masuk & instructor tu ajar pegang pistol, alahaiiiiiii ketar oo lutut makcik... abih sume ketar... jari nak pegang pistol pon ketar... Seram sejuk dibuatnya... Ahahaa...

Jangan main-main eh... Shooting range sini pakai pistol betul O.k... 9mm... Bukan pistol tipu ke apa... Ada la 20 biji peluru yang nak dilangsaikan... Punyalah rasa lambatnya masa berlalu, sebab ketar sangat... sentakan boleh tahan kuat... dengar bunyi tembakan pun daku terkejut walau pakai penutup telinga... Nasib baik tak melatah... Eheee... daku ni dahlah memang lemah bab sukan mukan menggunakan tangan ni... tangan ni memang tak boleh nak straight... macam tak bedung jer pun... memang dah agak, kompom berterabur hasil tembakan... tekaan tepat belaka... 2 biji peluru entah tembak kemana... sebab tak cukup lubang kat kertas... Ada 18 lubang jer.... Hasil cubaan pertama... Ahahaa... bersepah giler... Tapi, Lina & Zura punya quite nice... Hebat jugak for mommies yang first timer tau...


~Ni kalau tembak orang, kompom lumpuh orang tu satu badan... Semua part badan dia kena :P~



Hasil menembak guna pistol 9mm En. Suami pulak, cun jugak... bulls eyes dia bersepah2... rapat2...Then, after Pistol kami ke Riffle pulak... lupa pulak nak tanya Riffle model apa yang derang pakai... For Riflle kami ada 10 peluru jer... Hasil tembakan En. suami for Riffle not so good as Pistol... Pistol much2 better... Ini lah hasilnya... compare lah Pistol & Riffle En. Suami... berbeza sangat kan...


~Pistol by En. Suami... Ada bakatlah jugak... Agak-agak dia bayang sapalah yang ditembak tu yer :P~



~Riffle by. En. Suami... Not so good eh ~



Tapi, air yang tenang jangan disangka tiada buaya... Jangan ingat mak-mak ni, just boleh buat cekodok, buat kek or goreng maggi ajer... MENEMBAK Riffle pun daku boleh Okeyy.... Tak caya? Ni lah hasilnya... much-much better than Pistol :) ...


~Ada berani? Terasa ala-ala askar wataniah la pulak... Eheheee ~



Kesimpulannya, kita takkan tahu apa yang kita boleh buat melainkan kita mencuba... daku tak pernah terpikir pun nak try menembak nie... Tapi since peluang di depan mata, apa lagi... Tinggal IC dekat entrance & isi borang jer... Then terus boleh menembak... Maybe akan ke sana lagi bila berpeluang... Menarik jugak... Sesekali lepaskan lelah menguruskan rumahtangga... Bayangkan jer muka sesapa kat depan tu, then tembakkkk.... kabooommm, lega... tapi hasilnya lepas tu sakit juga sendi bahu ni... sebab hentakan balik tembakan tu... En. Suami pulak terpaksa picit-picitkan bahu... Eheee...

~ Yang ni takde kena mengena dengan menembak... Layan anak tekak... Eheee... Macaron tersohor di dunia... Tak cuba, mana nak tahu kan... Vanila, Pistachio & Hazelnut... Niceeee ~



Sampai sini dulu bebelan kali ini... Ada cerita menarik, insyaallah daku kongsi lagi... Sekian, wassalam...

4 comments:

  1. hahahhahaha lawak2 ... part lumpug satu badan yang x tahan kelakor tu haha.. tp u mmg ratu riffle lah, tidak syak lg hehhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahha... tak larat dah i nak main lepas ni... sakit badan babe...

      Delete
  2. wahhh hebat la ayu! tak sangka kan, tangan yg mengadun cekodok boleh menembak riffle.. hehe.. tahniah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehe... Suka2 jer Kak Nor... Isi masa dengan family n kawan2 di perantauan... Nak balik kampung tiap bulan mcm dulu dah jauh kan... :)

      Delete