Pages

Monday, November 15, 2010

Ketibaan yg tersayang, One Year Older & Counting Days ...

Salam...
Salam hari Isnin... kembali bersiaran setelah on and off sesuka hati... ehehee... maybe this gonna be last entry before deliver...

Not much to story pun sebenarnya... menjalani kehidupan harian yang biasa-biasa sahaja... cuma yang seminggu dua lepas daku sangat teruja sebab nak menyambut ketibaan ahli keluarga dari Malaysia tercinta... Alhamdulillah mereka telah pun selamat sampai di bumi Kuwait ni pada 12 Nov iaitu Jumaat baru2 ni... Abah, Mama n my little sis yg dah tak little pun... :)

Mama dtg sebab nak jaga daku sempena berpantang nanti... Alhamdulillah... lega sungguh hati ni bila ada bonda tercinta yang akan menemani fasa seram sejuk nak tempuh pembedahan Cser nanti... Abah hanya peneman nak dtg ke Kuwait nie... dah flight balik pun ke tanahair malam tadi... mudah2an beliau selamat sampai ke bumi Malaysia beberapa jam lagi... Amin... so, yang tinggal just Mama n my sis Ainn jerla...

Ni gambar2 yang sempat dirakam masa jalan2 hirup udara yang dah sedikit sejuk dan jalan2 cari makan masa hari pertama sampai...

Tokwan n Irfan...


Nenek, Ummi n Irdina... (Abaikan kekembangan badan daku okey... buat2 tak nampak sahaja... :P )


Acik & Irdina...



Mereka sampai pagi hari... lebih kurang 6.00 am time local... so, pagi tu daku sambutlah dengan breakfast yang simple2 aja... nasi lemak n eksesori wif ayam goreng berempah... popia goreng & Teh tarik... lepas makan boleh rehat2kan badan selepas menghabiskan sekitar 8 jam dalam penerbangan dari tanahair...

Kebetulan hari kedua mereka sampai, adalah hari lahir daku ke-31 ... takder sambutan luar biasa & istimewa pun... kehadiran ahli keluarga dah cukup buat hati berbunga2 ... ehehe... En Suami pula kena masuk plant pada hari Sabtu yang berbahagia tu pulak... lagilah kami semua pendek langkah dan tak ke mana... cuma, di sebelah malam selepas balik dari kerja En Suami dan Mama keluar ke pasar n balik bawak kek besday yang Yummylicious... Kek Aiskrim perasa Sneakers.... nyum nyum... still ada berbaki dalam sejuk beku... ada yang teringin? ehehee...



Di kesempatan ini nak ucapkan jutaan terima kasih atas ucapan2 & doa2 yang dititipkan sempena hari lahir yg lalu di FB... tak sangka mendapat ucapan sebanyak itu... Semoga Allah merahmati & memberkati perjalanan hidup kita semua... Amin...

Hadiah? ehehe... penginapan 4 hari 3 malam di VIP suite London Hospital, Kuwait... bermula Sabtu ini... boleh? ahahhaa... gurau sahaja... hadiah pun En suami belum sempat nak cari... betul betul sibuk sejak dua menjak ini... tak kisahlah... ada ke takder daku dah tak kisah... sementalah memang takder apa2 pun hadiah yang daku idamkan2 sangat buat masa ni... semuanya rasa biasa2 sahaja... lagipun dalam kepala ni, ada lagi benda penting yang daku nak kena tempuh hujung minggu ini... perasaan yang bercampur baur yang hanya mereka yg dah tempuh akan mengerti... huhuhuu...

So, gambar ni maybe gambar kenangan terakhir sebelum delivery Sabtu nanti... Insyaallah... tak payahlah nak describe macam mana perasaan ni kan... semua yang dah melalui pasti mengerti... hanya mampu berdoa dan mengharapkan insan2 tersayang di sekeliling juga mendoakan agar pembedahan kali ini berjalan lancar tanpa sebarang masalah... agar baby dan daku selamat dan sihat hendaknya... Amin Ya Rabbal Alamin...

Nak tatap muka & badan sendiri pun tak sanggup... sangatlah kekembangan... tapi apakan daya, memang beginilah saiz daku setiap kali di hujung pregnancy... walaupun berusaha keras menjaga makan minum sepanjang pregnancy, saiz tetap jadi begini... nasib... nasib... :(



Sempena Aidiladha ini juga, daku ingin mengucapkan Selamat Aidiladha buat semua... Kami di Kuwait akan merayakan pada hari Selasa bersamaan 16 Nov... So, insyaallah sempat jugalah nanti daku sembahyang sunat Aidiladha & joint agenda makan2 di embassy sebelum bercuti lama nanti... Sekian, Wassalam...