Pages

Tuesday, January 17, 2012

Kiddos meals n Ummi's tea time...

Assalamualaikum...
Dah berbulan lamanya tidak tersapu sawang kat rumah ni... Entah apa yang disibukkan, daku pun tak pasti... Ehehee... Sebelum yang lalu lalang naik mual asyik terpandang agar-agar yang dah berkurun lama tu, daku masukkan sket entry masak-masak yang juga bukan baru... Tapi baru sempat nak update... :)

Smarties cupcake ni buat masa budak-budak ni ada party kat sekolah... Saja buat tambah-tambah kudap-kudapan diaorang... Resipinya, daku pakai resipi kek coklat moist biasa yang daku buat...

~Smarties cupcake~


~Close up~



Spaghetti malas dengan Chicken fingers... Lunch untuk kanak-kanak itu... Dinner masak lain yang juga campak-campak... hihii...


~ Spaghetti n Chicken fingers~



Kek pelangi carca merba, Cendol dan Tempek pisang... Ada tempat panggil Lempeng pisang... Mana-mana ajerlah... Nak bungkus satu-satu buat lepat, daku malas... So, lempengkan aje... janji ada rasa pisang dengan kelapa... Yang pasti, Muhammad Iman tak suka... Makanan lembik-lembik semuanya dia tak suka, termasuklah buah pisang dan juga bubur...


~ Kek Pelangi~



~Tempek pisang~



~Cendol~



Tu jer gambar masak-masak yang tercicir... Buat masa ni tak ada masak-masak yang fancy-fancy... Sungguhlah menjadi malas di musim sejuk... Salahkan musim pulak, padahal memang diri sendiri yang MMMMMMalas kan... Eheeee... Insyaallah, ada kesempatan jumpa lagi... Sekian, Wassalam...

8 comments:

  1. rajinnyaaa... :) hee.. cupcakes tu comell

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ati... TQ... Warna warni bebudak suka lah... :)

      Delete
  2. Aymy, takut plak aku nengok ko cocokkan si spageti tu kat lam hotdog. Kes dera nih My, kehehehehhehe

    ReplyDelete
  3. kek pelangi tu nampak very moist sangat... Cendol tu buat sendiri ke? sedapnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Harleena, terpaksa buatlah kak kalau rasa nak makan... Ehehe...

      Delete
  4. Replies
    1. Salam kenal Kak Ros... Tq sudi singgah...

      Delete