Pages

Friday, February 19, 2010

Cendol n Mee Kari in Da House...

Salam...
Kembali ketuk2 keyboard... Kelmarin aku cakap nak wat mee kari kan... tapi mee takder... tapi, nak jadi rezeki, malam tu Mr I kuar jap sebab ada urusan... so, aku pon pesan pi beli mee n bahan2 lain tuk wat mee kari... at last, dpt gak makan mee kari tp still tak lengkap la kan... mee kari, kalo nak best letak kerang... tapi kerang mmg takderla... pastu, aku plg suke tauhu pok aka tauhu kering yg kembong tue... tapi tu pon tadak... jadinya, mee kari tak cukup sifat la... bolehlah, asalkan mee dia mee kuning... huhuhu...

Anyway, sebelum dok YM ngan Kak Ida pasal cendol... mmg dah dua kali aku mimpi makan cendol sejak dua menjak ni... tgk gambo air cendol kat umah Kak Nor pon aku dh cam nak histeria... agagaga... naper ntahhh... ehehe... K Ida ada bg tau dia jumpa resipi cendol mamak yg mana droplet or isi cendol dia tu guna tepung kacang hijau instead of tpg beras ... aku pon try la... tapi sukatan dia aku ejas sket... sbb guna sukatan asal cam keras sket jer... resipi aku tempek later yer... Tanya Mr I, sedap tak cendol tu? sedappp dia kate... ehhee... anyway, aku rasa pon sedap gak... kena lak kalo ngan gula merah lebih n kcg merah pon lebih... slurppp... lalalla.... lega tercapai hajat nak makan cendol.... ehehe....

Cendol n Mee Kari n da house...




Meh, jemput2 minum n makan... jangan memalu... ehehe... nasib la, badan korang lemak berlemak... santan bagai... bukan selalu pon... ehehe... sapa diet, makan sket2 jer yer... ahakss... sekian, wassalam...

4 comments: