Pages

Wednesday, February 17, 2010

.: Tempura Udang, Fish Fillet n Vege & Laksa :.

Salam...
Arini, sakit pinggang daku, dah kurang sket... semalam teruk betul rasanya... nak luruskan badan pon rasa sakit ... malam tadi, si Irfan pulak demam... Mr I terpaksalah amik cuti rini nak bawak Irfan pi klinik... dia ni lain sket, kalo demam plus batuk or selsema jer kena cepat2 pi check... takut infection kat paru2 since dia mmg ada asthma... takleh just nak bagi mkn ubat demam n tunggu sampai baik... o.k lets go to citer masak2... Dinner semalam dok men masak2 owg malas jer... Shrimp, Fish Fillet & Vege Tempura... cicah2 ngan Sos Cili & Tartar Sauce jer... dah lama tak makan seafood... syiok jugak...

Disebabkan Mr I cuti rini, aku tanyalah dia nak makan per... dia jawab nak makan mee kari... huhuhu... actually mmg aku pon dah lama nak makan mee kari... tapi time nk buat, asyik tak cukup bahan jer... ni plak, mee pon tadak dlm stok... tauhu pon tadak... nak pi pekan cari, malas la plak... bukan takleh pakai spaghetti cam biasa buat tu... tapi mmg rasa nak makan mee kari guna mee kuning tue... nak buat, mesin pon tak sempat pi cari lagi... huhuu... lain kali la... tunggu weekend ni ke... so, KIV mee kari... bg option lain plak... so, dia pilih laksa... so rini masak laksa la...

Aku ngan laksa? isi laksanya aku makan sket jer... jangan tidak... tapi, kuah dia aku leh hirup bermangkuk2... ehhee... alang2 dah main perisi ikan, aku pau sket isi ikan tuk wat laksa tu... aku gi wat kopok lekor sket..


O.k bebeh... jumpa lagi next time... harap2 pinggang aku ni elok sket sok lusa... maybe dah dekat2 time bendera jepun nak berkibar la kot... satu badan rasa tak sedap... nak kata demam tak demam... tapi, rasa cam tak sedap badan jer... anyway, selamat jamu selera... sekian, wassalam...

4 comments: