Pages

Wednesday, February 24, 2010

Ciken Chop, Nasi Tomato n Kek Pisang...

Salam...
Ni alkisah masak-masak bile ntah... tapi menu ni, start wiken baru ni sampai ke arini ni la... masak2 rini, sok lusa la update... malas lor... ehhee... Kuwait ni start esok, Cuti Liberation & National Day... weekend kali ni, panjang la sket... kanak2 ni lagilah, cuti sederet sampai senin... selasa baru start sekolah... huru hara la umah ni, kalo depa ada kat umah... ehehe... tapi yg syok, aku takyah bersiap nak anto n amik depa naik bas nk pi skul... agagaga... ummi yg tk berapa nk ghajin... ehehe...

Cuti ni, tadak plan nak pi memana... ingat nk kuak lentang jer kat umah... tgk2 tv... cd... download citer... kalo kuar pon, kuar jap nk cari brg sket jer... nak sopping mopping, cam malas jer sebab sure ramai giler org sbb public holiday... yg syioknya Kuwait ni, kalo public holiday dia tgh2 minggu pon, dia akan bawak ke ujung2 minggu supaya leh sambung cuti sederet dgn weekend... takder la cuti lompong2 tgh2 tue... ehehe...

So, citer masak... masak ciken chop... laling yg request nak makan... mmg lama gak ler tak buat... biasa aku goreng fries jer n sayur celur... kali ni sayur celur ngan mashed potato... tetiba lak rasa nk mkn mashad potato tue... letak gravy melimpah ruah cam nk makan sup... i likee.... layann...

Ciken Chop wif Mushroom & Black Pepper gravy....


Mashed potato extra gravy... ehehee....


Ni lak, tekak aku nak makan... nasi tomato n kroni... takder dalca sebab malas nak buat... nasi tak berapa nak cun sebab pakai beras jasmin biasa jer... malas nk cari basmathi...




Ni wat minum petang bile ntah... legam sket... ahaks... ralit buat apa ntah... sampai lupa ada kek dlm oven... teruk tol... kering sket la jadik kek dia... kek pisang ni, aku tambah chocolate chunk... nyum2... aku makan beberapa potong... pastu potong siap2 boh dalam tupperware... soh Mr I bawak pi opis... sebab kalo ada lama2 kat umah ni bahaya... org len tak heran nk makan, aku yg makan tak sudah2... stresss tul... nafsu makan ni, mmg susah tul nak kontrol... huuuh...



Okey, jumpa la di lain entry... nak bancuh air n tgk apa nk kudap2 ptg nie... sekian, wassalam...

4 comments:

  1. salam aymy! mcm2 ada menu kat sini. looks yummy! k.ita baru je semalam bakar 6 biji kek pisang - plain dan berchoc chip... hubby request utk bwk ke office...

    ReplyDelete
  2. lama dh tak buat kek pisang..samalah kita, bab nafsu mkn mmg xleh kontrol, apa xnya duk umah jer..org len kuar pi keje, pi skul..heheh

    ReplyDelete
  3. Salam Sis & semua pembaca blog ni,

    Saya sangat memerlukan jasa baik anda semua utk participate dlm survey saya.

    Disamping itu, anda juga berpeluang memenangi 4Gb Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

    Sila layari:
    http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

    atau boleh terus ke:
    http://www.surveygizmo.com/s/187637/blog-evaluation

    TQVM
    -zu-

    ReplyDelete
  4. Hello Aymy, wow! I can see you have a Black Belt in cooking. Your dishes here are really mouth watering and finger lickin good.
    Your cake looks absolutely fantastic, I love the colour and it looks like it melts in the mouth.
    Outstanding, Aymy.

    You have a great week and keep a song in your heart, Lee.

    ReplyDelete