Pages

Thursday, July 30, 2009

Bun 3 in 1...

Salam...
Nak sambung sket tuk entry rini... ehhehe... petang ni tetiba mood meroti... ingat nak wat esok pagi, tapi takperla wat siap2 petang nie... sok pagi bekfest dah terus bleh makan... Mr I dah nak balik kejer baru Mr Kenwood Major aku tu start wat kejer... tetiba plak Mr I msg bgtau balik lambat sket sebab transport pancit... huhuu... sempat la aku meroti separuh jalan sebelum dia balik kejer...

Asalnya roti bun manis jer... tapi cam biasa ler... aku godek2 wat bun kacang merah n bun kaya... so, jadikla bun 3 in 1 ... resipi roti, tokey roti tokyo yang punya... Ros punyer la... maap yerla Ros, abih dah akak godek2 doh tu... huhuuu...

Ni la hasilnya... tadaa...
Bun Manis...
Bun Kacang Merah...
Yang ni my feveret... Bun Kaya...
Doh ni lembut n gebus jer jadinyer... huhuhu... sonok tull... tenkiu yer Ros... resipi akak CnP jerla yer... sape blum cuba, sila cuba... kalo malas nak nguli, amik jer kat sini... ekekke...

Bun Manis...

Bahan2...
  • 150 gram tepung roti
  • 100 gram tepung gandum
  • 140 ml susu segar ( klu x der susu segar leh ganti dengan air suam)
  • 2 sudu besar susu tepung
  • 2 sudu besar gula
  • 1 sudu kecil yis
  • 1/2 sudu besar garam
  • 2 sudu besar marjerin
  • 1 sudu kecil bread improver ( Mesia mari)
Cara2nya...

1. Kalau ade cik BM tu leh lah masukkan semua bahan dan pilih menu Dough dan On je, kalau takde masukkan semua dalam bekas adunan dan uli hingga tak melekat pada tangan. Pastikan Doh betul-betul lembut ye.

2. Tips untuk dapat doh yang lembut, ambil plastic bersih dah letakkkan doh di dalam plastic tu, ramas-ramas beberapa minit, lebih kurang 5 hingga 10 minit, keluarkan dan uli semula dalam bekas adunan, anda akan dapat doh yang lembut.

3. Kemudian perap doh dan tutup bekas adunan dengan plastic wrap dan biar doh naik dua kali ganda. Selepas itu tumbuk-tumbukkan doh bagi mengeluarkan angin. bahagi doh pada 12 bahagian kecil dah susun atas dulang pembakar. Biarkan naik sekali lagi, spray dengan air dan tabur sedikit permukaan doh dengan gula. Bakar pada suhu 180 darjah selama 20 minit.

4. Untuk mendapatkan permukaan doh yang licin dan tidak kering pastikan permukaan bun tadi ditutup dengan alumunium foil, selepas 10 minit masa dibakar baru buka alumunium foil tu dan biar permukaaan nye perang. Bila baki masa membakar ade lebih kurang 2 minit buka pintu oven dan glis dengan marjerin dan bakar semula hingga selesai. Harap tips saya ni dapat membantu ya....Selamat Mencuba..

Okies sampai sini dulu... esok lusa dah cuti weekend balik... tapi minggu ni tak pergi memana... penat merumba last week pon belum ilang... hehehe... just kuar cari bekalan lauk pauk jerla kot esok malam... sekian, wassalam...

Kuih Buah Melaka n Lauk Pauk Owg Malaszz....

Salam...
Selamat ari Khamis... kuih buah melaka ni, buat tuk minum petang semalam... actually bukan petang sangat la, dah nak maghrib baru buat... tetiba cam nak kunyah buah melaka jer... buat jugak ler sket... dapat ler sepiring... cukupla tu... resipi buah melaka biasa jerla kan... tapi aku tambah satu sudu besar serbuk santan... nak bagi lemak2 sket... pastu tambah 1 camca teh pandan emulco... bagi kaler n bau wangi sket... sebab, air pandan aku tu, bau dia dah kureng sket n kaler pun pucat sangat... semalam nyer bekfest just goreng nasi... lunch sampai dinner goreng bihun ajer... memang malas sangat... huhuuhu...

So, arini aku masak nasi pulak... Mr I masuk kejer balik arini... tanya semalam nak masak ape, dia kata nak ayam masak merah n sup sayur... laling dah request, senang sketla aku takyah pikir... Tiba2 pagi ni, teringat plak hati ayam yang Kak Ina Hana masak... terliur la plak...hati ayam tu memang dok ader jer dalam esbok... beli dah lama, tapi tak masak2 lagi... so, lauk tambahan wat hati ayam masak kicap pedas... masak sampai agak kering... layan jerla menu owg malas nie...

Nasi campur...
Ayam masak merah...
Hati Ayam masak kicap pedas...
Tu jerla kisah tuk rini... opss lupe... ader agi sket... nanti sambung... ekekke... sekian, wassalam...

Tuesday, July 28, 2009

Sedapnya Nasi Ayam Penyet...

Salam...
Selamat malam Selasa... makan lagi... hehhee... semalam kan dah bgtau nak wat nasi ayam... so, niat diteruskan... memandangkan Mr I terpaksa MC rini sebab tak sihat, lagilah syok aku nak masak2... sebab ada accompany tuk lunch.. kalo tak, aku makan2 sowang2 jerla... malam, aku pun just melangut tengok Mr I makan sebab aku mmg tak makan heavy masa time dinner...

Aku terliur sangat tengok nasi ayam penyet ni kat umah Ijan... nampak cam sedap jer... aku pon mmg tak pernah makan nasi ayam penyet nie... asal dari mana ek? Indon ke? aku pun tak sure.. Ngeee... main makan ajer... asyik2 wat nasi ayam biasa or hainan jer... kali ni try nasi ayam nie... kesimpulannya, memang lain dari yang lain... n sangat serasi kat tekak aku nie... ayam dia tu ala2 ayam goreng berempah ... sambal dia tu mmg bestt... tapi keaslian rasa dia, aku tak sure la sama ke tak ngan tempat asal dia kan... tapi still, aku rasa best... tapi dia patut ader eksesori lain kot... cam tempe... tapi takder stok... aku skip ajerla... sup n nasi ayam aku just wat yang macam biasa... yang lain cuma, kat ayam n sambal dia... sape yang lom try n nak kelainan boleh la cuba... resipi aku tak CnP pon...nantilah yer... kawan2 blogger kalo nak , pi geledah umah Ijan kat Finland or Kak Ina KL...

Hasilnya...
Ayam dia yang best itew...
Sambal yang shedapp...
Yang ni, sup bodo2 ajer... :)
Kalo ikutkan nafsu makan, mau aku makan berpinggan... tapi sabo beb... kontrol... makan ler sket bagi ilang kempunan... huhuhu... so, selamat menjamu selera... jemput makan... dah siap makan, tulun basuh pinggan yer... ekekek... sekian, wassalam...

Monday, July 27, 2009

Apam Pisang in the house...

Salam...
Ni entry tengah malam... huhhhu... tadi naper ntah mood ghajin menyerang... ekkeke... tengok pisang yang dah nazak n nyawa2 ikan tu, teringat plak nak wat apam pisang... asyik2 wat cekodok n kek pisang jer... arini try wat apam plak...

Resipi amik kat umah CMG tue... aku CnP jerla... senang n simple ajer... ni la hasilnya yg tak seberapa... so, tomorrow mornin leh wat bekfest... tapi malam ni pon dah luak dah gak... wat supper... ekeke... apam ni leh makan ngan kelapa parut or camtu jer... kelapa parut takder... so skip jerla... tapi kalo ader pon, kanak2 ni takkan makan nyer... baik wat makan camtu ajer...



APAM PISANG...


Bahan-Bahannya...

  • 1 cawan tepung gandum
  • 1/2 camca teh baking powder*(*digaul dan diayak)
  • 2 biji telur gred A
  • 100 ml minyak jagung (atau mentega cair) - aku guna minyak jagung
  • 1/4 cawan gula/ gula perang - aku pakai gula perang
  • 4 biji pisang emas, sederhana besar*
  • 1/2 camca teh soda bicarbonate*
  • Secubit garam*(*disatukan dan lecek hingga halus)


Cara membuatnya...

  1. Pukul minyak, gula dan telur hingga sebati menggunakan whisk. Masukkan pisang lecek, gaul rata. Masukkan pula tepung, kacau hingga sebati. Ketepikan.
  2. Panaskan kukusan, sediakan acuan kegemaran (aku guna acuan kecil2), sapu dengan sedikit minyak pada acuan, panaskan 2 minit. Tuang adunan apam 3/4 penuh dan kukus 12 - 15 minit. Buat hingga siap.
  3. Keluarkan dan boleh dihidang bersama kelapa parut atau begitu sahaja. Balut tutup kukus dengan kitchen towel untuk mengelakkan air menitis atas apam..




Rini, Mr I balik kejer nampak cam mendung ajer... ghupenya dia sakit tekak n loya... badan pon rase nak demam... dah seram sejuk... sian plak aku nengok... batuk2 terus termuntah... adoyaii... esok taktaule pergi kejer ke tak... tak sihat, better takyah pergi... kang melarat plak... dah ler skang ni musim macam2 jenis penyakit... risau ajer... harap2 dia cepat sihat... sajer jer aku sakat dia... baru sopping sket jer dah demam... sengih jerla dia... alergik katanya... huhuhu... pas makan ubat batuk, ubat sakit tekak n panadol... dia dah kaboom... ZZZZZ...

Esok plan nak wat nasi ayam... tapi kalo Mr I tak sihat, kesianlah dia tak dapat menikmati makanan... dia makan nasi n sup ajerla nampaknya... huhuu... keyla, esok plak story mory... aku pon dah penat men masak2 malam2 buta nie... hehehe... jemputla makan... pas makan jgn lupa tutup balik tapaware... :) sekian, wassalam...

Ebiyaki... Ngeee...

Salam...
Arini takmo citer pepanjang... dah penatzz... adahal bukan penat wat apa pon... penat melangut jer... ekkeke... ni bekfest pagi ni merangkap lunch aku... ebiyaki... tako takder... huhuu... kanak2 sure tak makan nyer... jadiknya depa makan nasik ngan ikan masak kicapp... hehehe...

Kali ni puas ati buat sebab dah ader bahan eksesori... rasa pon better la kan... dah cam rasa ebiyaki yang beli kat JJ dulu... silap2 sedap lagi aku wat... ekekke... gurau jer cik Milah oitt... :)
Resipi ulang tayang yer dari takoyaki tak cukup sifat tue... tapi resipi ni dah ejas2 sket sebab eksesori dah bertambah... huhuu... tapi aku still pakai tpg gandum... tak pakai tepung instant sebab aku tak sure bahannye... tak berani nak beli...


Bahan-bahan Batter...
  • 100g tepung gandum
  • 1 biji telur
  • 300ml air sejuk peti ais
  • 1 kiub pati ikan bilis
  • 1 sudu teh kicap cair

Bahan Isi...
  • Udang (ebi) - potong kecik2 n celur dengan air panas sekejap
  • Daun bawang (negi) - cincang halus
  • Udang kering/geragau sangai - dikisar halus
  • kopok (tenkatsu)
Bahan Topping...
  • Sos okonomiyaki (versi buat sendiri: kicap manis+sos tiram +cili sos sket)
  • Mayonis
  • Nori halus (tak letak)
  • Bonito flake
Cara-cara...
1. Campurkan semua bahan2 batter. Whisk hingga semua sebati .
2. Panaskan acuan takoyaki dan sapu minyak sikit.
3. Tuang adunan batter ke dalam acuan. Kemudian, masukkan bahan2 isi ke dalam adunan.
4. Tuang lagi adunan tepung sehingga tutup isi takoyaki .
5. Apabila keliling takoyaki nampak macam dah masak, pusing-pusingkan menggunakan chopstick/lidi sehingga jadi bulat.
6. Bila dah masak dan nampak keperangan boleh angkat.
7. Sapukan sos okonomiyaki dan tuangkan mayonis. Taburkan nori dan juga bonito flakes... Siap tuk dimakan...

Jemput makan... jgn malu2... sekian, wassalam...

Sunday, July 26, 2009

Ronda2 Salhia Mall n Sharq Mall @ Kuwait City...

Salam...
Salam Ahad malam Isnin... Adoiii, penat sungguh minggu nie... jenjalan sakan... ekeke... disebabkan penat jalan lom ilang, rini aku masak pon simple2 ajer... huhuhu... semalam last day cuti, kitaorang gerak ke Kuwait City... tujuan utama nak ke Salhia Mall yang bersambung ngan hotel J.W Marriot tue...

Masa sampai Salhia tu nampak cam lengang ajer... mmg kat sini orang jarang datang ronda2 pon... sebab kedai dia tak banyak dan outlet yg ada, sume designer brand.. cam kedai Fendi, Chanel, Dior, Tods, Versace, Tiffany, LV, Cartier, Valentino, Aigner dll... tapi kedai2 dia tak sebanyak cam kat KLCC n Pavillion tu... which is much2 better dia nyer pilihan n meriahnya... but, still aku nak pi jugak jenguk2... huhuu...

Sesampai aku pon tgk cap2 yang ada... dan ngan muke kering, aku terus jer masuk ke satu kedai nie... yang kat kuwait ni lum pernah masuk... kat Msia n Dubai aderla masuk... tapi masuk jeling2 jerla kan... pastu kuar tangan kosong... ekekke... aku masuk tuk usha2 enbeg la... apa lagi... sib baik salesgirl n salesman tu layan jugak... hehhee... aku kalo enbeg tuk jenjalan nyer purpose, aku suke yang simple n beso... senang nak campak everything dalam tue... telekung, mineral water, makeup pouch, henpon n camera...

Aderla satu design yang aku mmg dah lama berkenan n pendam hasrat... tapi lom ada kesempatan nak beli sebab tabung buluh lom penuh n kot2 nak kuar design lain... tapi yang keluar design baru2 pon, still aku tak berkenan and some of it of sure la much2 expensive... huhuhuhu... yang klasik tu jugak aku nampak simple... masa kat kedai tu, dah berapa kali aku dok galas atas bahu tu... pakai, letak... cuba plak yang design lain... yang beso, yang kecik... sume aku try... sib baik tek kena halau... huhuhu... tapi yang satu ni, cam memanggil2 jer aku... ngeee... aku pun, jeling2 kat Mr I... dia nyer respon pon cam baik jer... aku sengih2 jerla.. last2 dia pon tulun bayar... alhamdulillah... tenkiu bebanyak laling yer... kalo tak, kena la aku korek tabung buluh aku kat situ jugak... suruh depa kira cukup ke dak? ekekeke... adiah sempena ape ekk? aku panggil adiah dermasiswa.. sebab takder sempena paper pon... cam derma jer gitu... hehhehee... :) ... cap aper? biarlah rahsia...


Sempat pi satu kedai jer... pastu sume kedai dah nak tutup... rupanya dia tutup kul 1... kul 5 baru bukak balik... last2 kami pi Sharq Mall... sebab awal lagi... kami tak jalan2 sangat pon... pi makan, solat n bagi bebudak ni main... pas letih jenjalan... balik la... sampai umah dah petang .. lepak2 jap dah maghrib... still tapau kedai for dinner... layan CSI Miami jap... then, ZZZ... huhhuu... layan jerla gambo2 kat Sharq Mall tue... Kat Salhia tak amik gambo pon... sebab, kedai sume dh tutup... huhuhu...

Kuwait City...
Souq Sharq or Sharq Mall...
Makan2 di Chilis... Kanak2 punyer... burger n pasta...
Chicken mushroom soup wif biskut n ice lemon tea...
Chicken Pita Set n BBQ steak... dua2 makanan ni punyalah beso saiz serving dia... tengok pon nak pengsan...
Kami tak sure la sama ada, mmg saiz hidang dia standard besar ni walau kat mana2 or saiz hidang ni dah di ejas dan dibuat besar sebab org2 Arab ni makan banyak... sebab kat Msia mmg tak pernah pi makan kat Chilis pon... so, tak boleh nak compare... kami makan tak luak pon... byk sangat... kalo la tahu, sebanyak tu saiz serving dia, harusss kami kongsi ajer... kami ingat nasi kat sini jer banyakk... ghupe2nya Chilis ni pon kemain beso saiz idang dia... huhuhu...

Maknanya 3 ari aku makan2 beria... ngeh3... angka penimbang for sure la ada naik kan... kalo tak naik, mmg ler ajaib... huuhuhu... tapi tak la cam geram sangat, sebab mmg puas makan... hehhe... arini back to normal life... minggu baru again... pasni, 2-3 minggu jalan2 kat area umah jerla... tak larat nak pi jauh2... huhuu... Sekian, wassalam...

Saturday, July 25, 2009

Turkey Al Bustan n Baby Irsyad...

Salam...
Selamat ari Sabtu... weekend ni manyak aktiviti, so kena la cepat update, kalo lambat n dah bertimbun nanti dah malas... huhuhuu... so ari Jumaat aka semalam, kami tak pi memana jalan jauh2 pun... tapi still kuar umah gak ler... sebab kami nak pi tengok baby Irsyad anak Kak Ida... Kak Ida baru bersalin dalam 2 minggu camtu... tapi last weekend Mr I kejer, so tak sempat nak jengah... ni, ada ruang waktu, kami pi la terjah umah Kak Ida n Zubir kat blok 1 tue...

Jgn silap sangka lak ekk... blok 1,2,3 kat sini bukan cam blok apartment or flat or kondo or whatever tue... blok kat sini cam area la... tapi bukan la daerah... daerah tu cam jauh sangat n beso lak kan... ni cam kampung or taman la... Aku dok blok 3, Kak Ida dok Blok 1... sama blok ngan Wawa n other kroni Malakoff yang lain... agak jauh la kalo nak jalan kaki... naik keter kejap jer sampai... blok-blok yang biasa panggil kat Msia tu, kat sini dia panggil building... building ada nombor or ada gak yang ada nombor ngan nama khas ... cam aku dok building 122 or Swiss Gym Building... ader gak building yang nama Tower n macam2 lagi la... Tower tu, umah grand sket la kot... huhuu...

Tapi, kat sebelah building Kak Ida tu ader restoran Turkey Al Bustan... 2 kali dah agenda makan2 kroni Malakoff wat kat sini... aku suke gak menu kat sini... 1 st time makan cam tak berapa best aku rasa, sebab maybe combination makanan tu tak ngam kot... 2nd time makan, mmg puas ati la makan... dah lama aku dok pendam hasrat nak makan kat situ lagi... tapi nak pi makan sesaja kat situ, tak kuasa la aku kan... hehhe... tapi dikesempatan pi jengok baby Irsyad ni, kami pun plan baik nyer.... nak lunch sini jer... Pas solat Jumaat, kami dah gerak pi blok 1... sampai2 pi makan dulu sebab lapor... pastu baru pi tengok baby... hehhe... layan jerla menu kitaorang nie...

Manggo Juice yang mmg kow2 giler... tak boh gula pon... huhuhu... n steamed rice...


Chicken Grilled... Shedappp...


Roti pekenama ekk? lupa plak nama turkey dia... roti inti daging la kot, nama melayu dia... ekeke... sedap jugak... tapi kurang masin sket... pada aku lerr... :) ... next time bleh try yg inti ayam nyer plak... ader gakk...
Lentilsoup... sup dal... yang ni mmg sedap dari Spice Island n Mughal Mahal nyer...
Ni, roti apa ek?... aku tak pas2 lagi nama makanan kat sini... ekekke... memana kedai makan, dia bagi free ajer roti ni kalo beli makanan kat kedai dia... sebab roti ni kalo beli dlm peket tu pun, murah ajer... seposen jer sekeping... tapi kering n liat sket kalo dah sejukk... Puas ati aku dapat makan... sebab dah lama nak makan... maknanya dah dua hari aku over makan n derhaka ngan diet aku... ekekke... pastu pergi tengok baby... born in Kuwait... surat beranak pun tulih Arab... huhuhu... Irsyad Nufail... sedap nama... mula2 ,aku nak letak gak gambo ibu baby... tapi ibu baby cam segan... sebab dia kata dia tgh 'gemuk'... ekekke... mmgla peknen berisi sket kan... baru jer bersalin... badan mmg la tak susut banyak lagi...tapi se'gemuk'2 kak ida, aku yang tak peknen ni, satu setengah kali ganda saiz badan dia... ekkeke... skang, sapa yg lagi beso? tentulah aku... ekekke...

Isya n baby Irsyad... Mr Zubir lepak jer pangku baby dia... kalo Mr I, mau seram nak pegang baby kecik2 nie...

Irfan Senior n Irfan Junior... kalo panggil Irfan, dua2 toleh... last2 panggil Irfan Junior ,adik... baru tak konfius... Irfan Senior dah 7 thn.. Irfan Junior baru 4 thn laa...

Tapi masa jumpa Kak Ida semalam, Kak Ida cakap aku dah kuruihh... hahahha... sonok gak aku dengor... mmg dari last time aku jumpa dia, aku dah lose some weight .. tapi bukan banyak sangat pun... tapi, sebab dah lama dia tak tengok aku, no wonder la dia rasa aku ada mengecut sket... padahal bukan banyak mana sgt luak pun... kisah diet aku segan nak citer banyak2... walaupun aku dah turun few kg beberapa bulan ni, tapi still long way to go... kalo bagitau angka, sure ada yang tercekik tulang or tersedak air... huhuhu...

Sekian, potpet tuk rini... nanti sambung lagi... papai... Wassalam...

Magic Planet at The Avenues, Kuwait...

Salam...
Salam ari Jumaat malam Sabtu... sambung ngan entry pusing2... bukan pi memana pun... just pi The Avenues jer... sebab minggu ni rasa nak bawak kanak2 pi main2 plak... at the same time, ummi kanak2 ni boleh intai2 summer sales kat Avenue nie... ngeee... entry ni agak panjang, sape malas baca or takde masa, baik angkat kaki dulu... huhuhu...

Kitaorang gi main2 kat Magic Planet kat dalam Avenue nie... dah few months bukak, tapi tak sempat nak pi jengah... sebab kalau nak bawak kanak2 pi main, musti ambik masa lama nak tunggu diaorang ni main... minggu ni ada sedikit kelapangan, so bolehla... Magic Planet ni antara indoor mini theme park yang fofular kat area sini ... Kat kuwait ni, ada sebijik ni jer... kat Dubai ada gak... sebab last time masa pi Dubai ritu kami ada jumpa gak Magic Planet nie...

Entrance...

Kalo nak main dalam ni, pakai kad cam kad kredit tu... moden sketla kalo nak dibanding spesis yang pakai token tu kan... hhehe... pastu kad boleh topup ler kat kaunter dia... agak besar Magic Planet Kuwait ni... dua tingkat... tingkat atas ade la ride cam merry go round tu, ride2 lain 2 dan arked tuk kanak2... pastu, ader gak playground dalam nie tuk sesapa yang taknak main spesis2 game n ride tu... tingkat bawah ader ride yang ganas2 sketla... tapi mini la kan... pastu ader arked tuk kanak2 beso sket cam race keter n motor... bowling lane n pool...

Budak ni pun bukan nak naik sangat ride2 tue... Irdina dah merengek nak main kat playground... aduss, setakat nak main gelongsor tu, kat mall kecit2 dekat2 umah tu pon ader... ni datang jejauh nak main gelongsor jer... adoyaii... sib baik la, dia makan pujuk... ajak main boling dulu... pastu baru pi main gelongsor... main la 1 game jer pon boling tu... dah lama sangat tak pegang bola boling tue... Mr I siap tanya... lane ni cam pendek sket ker? ... ke , rasa pendek sebab kita dah lama tak main? ... huhuhuh... aku pun tak sure... sebab mmg dah lama betul tak sentuh bola boling ni kan... main kat Wii tu aderla... ekeke...
Mr I in action...Tukang kilat bola... Irdina takmo main...Pemain cilik... kongsi main ngan abah dia...Adoyai, the result is very2 memalukan... of course la aku nyer result kan... budak darjah 1 or tadika main pon better than me... actually, its really me... sebab aku memang tak reti main... ekeke... kalo tak, takkan ler student aku masa kat IKIP Kuantan dulu gelak sampai guling2 depan lane sebab aku asyik cuci longkang sampai berkilat... ekekke... Mr I, still boleh main la... walaupun tak perform as usuall... sebab dia ni memang bolehla main walaupun tak terrer sangat... tak terrer pon, still pernah bawak balik vacuum cleaner as hadiah tournament... hehe... dia main gilir2 ngan Irfan pun still boleh beat me... dan still ada strike n spare... aku? spare pon tarak, apatah lagi strike.. asyik rompong n cuci longkang jer... ni salah mama kot, tak bedung aku masa kceik2... ekkee... ampon, Ma... huhuhu...

Si Pengalah... ekkeke...
Main boling tak bleh lama sebab manyak lagi aktiviti nak dibuat... so, next time boleh pi main lagi... tuk make sure yang lane kitaorang main semalam mmg betul panjang tu, kena la pi City Centre plak, main kat sana... alasan jer tu... sebenornya City Centre tu one of the place yang aku suke pergi.... sebab, Daiso ada kat situ... dan brg2 kat dalam City Centre punye rege pun, reasonable n banyak pilihan gak...

Then, pi la jugak main kat playground tu... mula2 Irdina jer nak masuk... tapi owg jaga situ dah terswiped (ehh, betul ker vocab aku ni... maaf yer cikgu BI... huuuhu) dua kali ... tuk Irfan sekali... kena la jugak Irfan masuk main sekali... kami pun lepak le kejap tunggu diaorang main kejor2, panjat2, gelongsor dalam tu... besar playground nie... kalo aku kanak2 pon sure aku enjoy... hehe... dan rege tuk sekali entrance pun, mmg la mahal... tapi mmg standard price la kat sini, tuk indoor playground camni... tapi disebabkan facilities tuk playground ni quiet memuaskan, rasanya o.k la kot... kalau nak compare ngan duit Msia, mmg la sgt mahal kan... tapi living cost sini, dah mmg camtu... nak buat macam mana kan... Pastu main few games n ride...
Pijak Alien... ngee... abaikan tangan gebus itew... Mr I ni, teman Irdina ke teringin nak tumpang sama?
A+ nyer drummer...
Adik just dapat A... okeyla tu kann...Irfan vs Ummi... Sape menang? Cube teka...Ummi bertungkus lumus... tapi Irfan yang menang... ekeke... kasi can jer tu... kang dia nangis...
Then, pi lunch kat food court... Nathan's for kids... Shrimpy for Mr I n aku...
Masuk carre4 kejap... pusing2... masuk Al ghanim Electronik jap... then balik... takde soping apa pun... sebab takder yg menarik tertarik daBoom... sampai umah dah petang... aku tido jap... bangun dah maghrib... dinner, Mr I yang masak... for sure la dari delivery kan... ngeee... Papa John Pizza... aku habiskan baca shopaholic Ties The Knot... then, krohhh3... tidooo... arini ada gak agenda... entry berikutnya wokehh... esok pun macam ader agenda... hehhe... layannzzz... sekian, entry berjela kali nie... Wassalam...