Pages

Monday, August 10, 2009

Laksa n Chicken Curry Roll...

Salam...
Selamat malam... owg kat bumi Msia dah lolap pun... yg kat sini dok terkedek2 lagi lom dinner... huhuhuu... so, ni dinner tuk semalam n bekfest arini... sejak 2-3 ari ni, mmg senang sket kojo den ni ha... sebab ari2 aku tanya Mr Laling nak makan apa, dia pon ader idea nak request... laksa ni dia nyer suggestion la... dia bg option either laksa or sizzling mee... aku wat laksa dulu la yer... sebab ikan banyak dok banyak bertapa dlm esbok tue... kang nanti terlupa lak kewujudan ikan tu... bila dah ingat nanti, ikan pon dah tak rase ikan... ngeh3... resipi, biasa jerla yer... laksa negeri mana ntah... tapi ni la spesis laksa yang biasa mama buat n aku makan... huhuu...

Jom slurppp... sib baik kanak2 ni pon suke gak laksa... kalo tak, fenin la plak nak masak asing tuk diaorang... huuuhu... sorry la, gambo tak cun sebab eksesori tak complete... takder daun salad nak menghijaukan mangkuk tu... harap timun n bawang jer... hhuhuu...

Ni plak bekfest pagi nie... roti dah nak expired... inti chicken curry ni pun dah lama buat... belen buat pau aritu... dok bertapa dlm esbok... still in good condition, syg plak nak buang... amik roti benggali... gelek bagi nipis sket... letak inti... gulung... celup telur... goreng dlm minyak yg sket atas nonstick pan... siapp... tak suke deep fry roti sebab nanti minyak dok bergenang...

Selamat makan2... sekian, wassalam...

1 comment: